Galatasaray'da teknik direktörlüğe Cesare Prandelli'nin getirilmesi sonrasında takımdan ayrılması gündemde olan isimlerin geleceği de belli olmaya başladı. İtalyan teknik adam Ünal Aysal ile yaptığı görüşmede, geçtiğimiz sezonu Malaga'da kiralık olarak geçiren Nordin Amrabat'ın takımda kalmasını istedi.

Kadro ile ilgili ilk görüşleri alınan deneyimli çalıştırıcı, ilk etap kamp çalışmaları sonuna kadar, kadronun büyük ölçüde korunması taraftarı olduğunu belirtirken, Amrabat'ın da göstereceği performansa göre değerlendirilmesi gerektiğini kaydettti. 11 Temmuz'da Avusturya'da başlayacak olan kamp çalışmalarına katılacak olan 27 yaşındaki oyuncunun geleceği ilei lgili karar, göstereceği performansa göre verilecek.

MALAGA VAZGEÇMEDİ

Geçtiğimiz sezon Malaga'da başarılı bir yarım dönem geçiren Amrabat için İspanyollar yaklaşık 4 aydır Galatasaray ile görüşmelerde bulunuyor. Sarı-kırmızılılara kiralama teklifi sunan Malaga'da, teknik direktör değişikliği sonrasında askıya alınan girişimlerin, Galatasaray'daki belirsizliğin de sona ermesinin ardından tekrar başlaması bekleniyor.

Sezonun sona ermesinin ardından İstanbul'a yöneticilerini göndererek, G.Saray ile bir görüşme yaptığı ifade edilen Olympiakos ise Faslı oyuncunun bonservisi için 2,5 milyon euro ve bonusları içeren teklif sunmuştu. Sarı-kırmızılıların tekliflerini reddetmesi sonrasında alternatif oyunculara yönelen Yunan ekibi, Sevilla'nın tecrübeli oyuncusu Jose ANtonio Reyes için büyük ölçüde anlaşma sağladı.

MENAJERİ "KARAR GALATASARAY'IN" DEDİ!

Amrabat'ın menajeri Anass Ouzifi ise son açıklamalarında, "Oyuncu Galatasaray'a bağlı, çünkü hakları o kulüpte. Ancak Türkiye'den ayrılırsak, ilk tercihimiz Malaga olacak. Amrabat, İspanya'da kulüpten, taraftarlardan ve takım arkadaşlarından oldukça memnundu. Malaga da onu istiyor" diye konuşmuştu.

Amrabat konusunda bu iki takımın dışında Fransa, Katar ve Suudi Arabistan'dan da teklfilerin olduğu biliniyor. Teklif yapan ekiplerden süre isteyen Galatasaray'ın, yetenekli krampon ile ilgili kararını ilk etap çalışmalarının sona ereceği 24 Temmuz'dan sonra vereceğini bildirdiği belirtildi.