İtalya'dan kalkan özel uçakla Atatürk Havalimanı'na gelen Prandelli'yi çıkışta çok sayıda basın mensubu karşıladı.

Özel uçakla geldiği Atatürk Havalimanı'ndan Florya Metin Oktay Tesisleri'ne geçen Prandelli'yi, burada futbol takımı idari menajeri Cenk Ergün, yardımcı antrenör Claudio Taffarel, teknik kadroya yeni dahil olan Erdal Keser ve futbol takımı kaptanlarından Sabri Sarıoğlu ile kulüp çalışanları karşıladı.

İlk olarak Galatasaray atkısıyla tesis içindeki Metin Oktay heykelinin önünde fotoğraf çektiren İtalyan çalıştırıcı, daha sonra önce ana binayı, ardından da kamp binasını gezerek, Cenk Ergün'den ayrıntılı bilgi aldı.

Galatasaray TV'ye açıklama yapan Prandelli, "Buraya geldiğim için çok heyecanlı ve mutluyum. İlk olarak tesisleri gezdik. Çok güzel ve başarılı. Teknik olarak iyi hazırlanmış durumda. Galatasaray'ın ne kadar başarılı bir kulüp olduğunu buradan da görebiliyoruz. Tesisleri inceleyip, buradaki hissiyatı aldık. Asılan resimlere baktığınızda da o tarihi görebiliyorsunuz" değerlendirmesinde bulundu.

İncelemelerinin ardından Florya Metin Oktay Tesisleri'nden ayrılan İtalyan teknik adam, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal ile akşam yemeğinde buluşacağı ve konaklayacağı Les Ottomans Otel'e hareket etti.