Prandelli'nin bu ısrarı üzerine Arsenal'in kapısını bir kez daha çalan Galatasaray yönetimi İngiliz kulübünden ''Hocamız henüz Campbell konusunda kararını vermedi. Bu yüzden size evet ya da hayır şeklinde bir cevap vermemiz şu an için mümkün değil. '' yanıtını alırken sarı kırmızılılar Arsen Wenger'in genç oyuncu için vereceği kararı açıklamasını beklemeye başladı. 

Galatasaray'ın forvet arayışında daha önce gündeme gelen Mevlüt Erdinç'e New Castle United da talip olurken İngiliz kulübünün St Etienne'e 4, 5 milyon euro bonservis bedeli önerdiği ancak Mevlüt'ün Galatasaray'a gelmek istediği ifade edildi. 

Mevlüt'ün tercihinin Galatasaray olduğu yönetime de bildirilirken bu isteği Prandelli'ye ileten yönetimin İtalyan teknik adamdan ''Campbell'la ilgili gelecek kararı bekleyelim'' yanıtı alması üzerine beklemeye geçti. 

Bu arada Prandelli'nin ısrarla istediği bir başka isim Balanta için de girişimler sürerken yönetimin genç futbolcu için teklifini 6 milyon euro civarına çıkarttığı ve kulübün ikna edilmesi için görüşmelerin sürdüğü vurgulandı.