Prandelli, Türk Telekom Arena'da yaşanan Volkan Demirel konusuyla ilgili olarak; "Bu konuda konuşmak istemiyorum. Bu konu Fatih Terim ve TFF'yi ilgilendiriyor. İki maçı da seyrettim. Tempoyu yüksek tutması gereken bir milli takım var, bunu gördüm. Fatih Terim'in maç sonrasında bütün dediklerine katılıyorum." sözlerini kullandı.

Galatasaray'ın forvetlerinin Milli takımda birlikte oynadığının söylenmesi üzerine Prandelli; "İki forvetle oynamak sorun değil açıkçası. Bunun en iyi örneklerinden biri Bayern Münih, sanki forvet yokmuş gibi oynuyorlar. Sorun çift ya da tek forvet değil, daha çok öne çıkıp, daha fazla oyuncuyla atak yapabilmek." ifadelerini kullandı.

Prandelli, çift forvet oynatmasının zorluklarıyla ilgili olarak; "Son maçta 4 - 5 pozisyon bulduk, Umut oyuna girmeden önce. Evet, önemli bir futbolcumuz ancak çift forvet oynadığımızda forvet arkası oyuncuları kullanmak zor olabiliyor. Ancak ben daha Trabzonspor maçında nasıl oynatırım, kim oynar düşünmedim. Varsayımlarla bu tip konuları konuşmamamız gerekir. İki forvetle oynadığımızda orta sahada forvetlerle birlikte sayıca üstünlüğünüzü kurabilirsiniz, ancak varsayımlarla sorulara cevap vermek zordur." yorumunu yaptı.

"KADROYU AZALTMAK İSTİYORUZ"

Prandelli, devre arasında kadrodan ayrılacak oyuncu sayısı konusunda; "Başkanımızla konuşmaya başladık. En önemli nokta olarak kadroyu küçültmeyi düşünüyoruz. Bazı isimlerle yolları ayıracağız. 20 - 22 futbolcuya düşürmek istiyoruz. Bu işi yapan birisinin korkmaması gerekiyor bu tip şeylerden. Ancak kendi fikirlerinizi sunduğunuzda buna inanmanız gerekir. Son 20 gün farklı bir ruh ve karakter koymayı başardık. Sezon sonunda şampiyon olacağımıza inanıyorum. Biz istiyoruz, taraftarımız istiyor. Biz buna inanıyoruz, biz bir aileyiz."" diyerek net konuştu.

Ara transferde bir ismi kadrolarına katıp katmayacakları sorulan Prandelli; "Ebru hanımla kampta konuşmuştuk ve kendisi Finansal Fair Play olduğunu da söylemişti, kolay kolay futbolcu alamayacağımızı da söylemişti. Yine de kendimi geri çekmedim. Ben elimizdeki futbolcuları değerlendirip çalışmamız gerekiyor demiştim. Şu anda da buradayım, görevimin başındayım" ifadelerini kullandı.