Galatasaray’ın yeni teknik patronu Cesare Prandelli daha İstanbul’a gelmeden yönetimin takdirini topladı. Cim-Bom’un uzun süren arayışlar sonucunda Roberto Mancini’nin ardından takımın başına getirdiği İtalyan teknik direktörün, Başkan Ünal Aysal’a mesaisinin önemli bir bölümünü tesislerde geçireceğini söylediği ortaya çıktı.

Prandelli’nin, Başkan Aysal ile İtalya’da gerçekleştirdiği iki gün süren müzakereler sırasında, “Sizden çok özel taleplerde bulunmayacağım. Ancak günün önemli bölümünü tesislerde geçirmek isterim. Galatasaray’ın çok büyük bir kulüp olduğunu biliyorum. Tesisler de gördüğüm kadarıyla Avrupa’nın üst düzey kulüpleriyle aynı seviyede. Benim kadar futbolcularımın da sadece antrenman için değil diğer zamanlarda da tesislerde bulunmasını isterim” diye konuştuğu öğrenildi.

Yeni düzenleme yapıldı

Ünal Aysal’ın, Prandelli ile ilgili olumlu izlenim edinmesinde bu düşüncelerinin çok etkili olduğu belirlendi. Çünkü sarı-kırmızılı kulübün patronu, Florya Metin Oktay Tesisleri’nin disipline edilmesinde teknik direktörün birinci derecede etkili olduğuna inanıyor. Sarı-kırmızılı kulübün patronu bu hareketin aynı zamanda aidiyet duygusunu geliştireceğini de tahmin ediyor.

Cesare Prandelli’nin, “Tesislerde de kalabilirim” demesinden sonra Florya’da Fatih Terim döneminde yaptırılan villadaki mobilyalar özel bir konsepte göre hazırlandı. Çevre düzenlemesi ve peyzaj işleri tamamlanan bahçeli villada Prandelli’nin haftanın belli günleri kalmayı planladığı ifade edildi.

Skorer