Futbolcuların oynarken zevk almalarını isteyen Galatasaray Teknik Direktörü, geçen sezon yakalanamayan “takım ruhu”nun bu kez oluşturulması gerektiğini dile getirdi. İtalyan çalıştırıcı, tecrübeli isimlerden gençlere sahip çıkmasını istedi.

Galatasaray’da Teknik Direktör Cesare Prandelli’nin futbol mantalitesi ve Florya’da oluşturmak istediği ortamın detaylarına Milliyet ulaştı.

Hazırlık kampında ciddi maç yapmadığı için eleştirilen Prandelli, “Benim için maçlardan ziyade antrenmanlar önemlidir. Bu yüzden çok yoğun bir idman temposu içindeyiz. Çalışmalar çok sert geçiyor. Bu çalışmaların karşılığını lig başlayınca fazlasıyla göreceğiz” dedi.

Prandelli oynatacağı futbol konusunda da ise şu önemli mesajı öğrencilerine iletti: “Herkes oynadığı futboldan zevk alsın.”

İtalyan hocanın sürekli olarak öğrencilerine bu cümleyi sarf ederek, bir döneme damga vuran Barcelona’da olduğu gibi futbolcuların oynarken işlerinden keyif almalarını söylediğini belirtti. Başarılı teknik adam, futbolcuların tesislere gelirken istekli olmalarını isteyerek, “Ayaklarınız geri geri gitmesin” dedi. Prandelli’nin bu vurgusuna, geçen sene Mancini döneminde tartışılan fazla defansif oyunun etkili olabileceği ifade ediliyor.

Oyuncuların gerek maçlarda gerek de antrenmanlarda işlerini zevkle yapmalarını isteyen Prandelli’nin en çok önem verdiği noktalardan biri ise ‘Takım Ruhu’. Geçen sene bu ortamın yaratılmamasının, yaşanan başarısızlıkta etkili olduğunu düşünen İtalyan hocanın, bu yüzden birlik ve beraberliğin gelişmesi için bu yönde çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

Ağabeylere uyarı

Cesare Prandelli’nin üzerinde durduğu bir diğer nokta ise gençler. İtalyan teknik adam, önceki gün Florya Metin Oktay Tesisleri’nde gerçekleştirilen barbeküye U19 ve U21 takımı sporcularının da katılmasını istemiş ve Florya’da bir ilk yaşanmıştı. Prandelli’nin, takımın ağabeyleri ile özel toplantılar yaparak, “Gençlere yardımcı olun. Onlarla sürekli olarak vakit geçirin” dediği öğrenildi.