Galatasaray resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada Selçuk İnan ve istifa iddilarına açıklık getirildi.

İşte Prandelli'nin o açıklaması;

"Arsenal maçı sonrası değişik medya organlarında çıkan ve bir virüs gibi yayılan bazı tehlikeli haberler nedeniyle bu açıklamayı yapmam zorunlu hale gelmiştir. Maalesef bu açıklamayı, kulübüme, bana, takımıma ve yaptığımız işe biraz saygı rica ettiğim basın buluşmamızdan bir hafta sonra yapmaktayım!
 
Maç öncesi yayıncı kuruluşa verdiğim röportajda, örnek bir sporcu gördüğüm Selçuk İnan’ın kadroda olmayışın nedenlerini açıkça anlattım. Ancak Türkiye’nin saygın kurumlarından birinin internet sitesi, o yayında ben “Oynamama talebi Selçuk’tan geldi. Bana geldi yorgunum dedi” diye bir ifade kullanmışım gibi haber yaptı. Bu haber üzerine yorumlar yapıldı hatta şaşırtıcı biçimde yayıncı kuruluş bile bu tarz bilgiler aktardı. Bunun üzerine basın toplantısında bu kararın neden alındığını bir kez daha üstüne basa basa anlattım. Kaptanımız da bahsi geçen asılsız habere ve yorumlara cevap verdi. İlginç bir şekilde Selçuk’un sözleri sanki bana cevapmış gibi yansıtıldı. İfadelerimizin çelişkili olduğu ve aramızda bir sorun varmış gibi aksettirildi.
 
Bugün bu hayali soruna, takımı da dahil etmeye çalışanları üzülerek görmekteyim. Bazı oyuncuların Selçuk’u bana şikayet ettiği, benim oyuncumu kafamda sildiğim gibi son derece çirkin ithamlar da bu senaryonun bir parçası olarak devam etmekte. Oyuncularımı seven ve sayan bir teknik adam olarak onlara her zaman gerçekleri anlatırım. Bizler takımın iyiliği için her konuyu yüz yüze konuşabilen insanlarız. Büyük Galatasaray taraftarının kimlerin hangi kafa yapısı ve hangi amaç doğrultusunda hareket ettiklerini çok iyi gördüklerine inanıyorum. Şunun da altını çizmek isterim, medya eğer bir skandal arıyorsa çarşamba akşamı Londra’da maç yapan bir takımın, cumartesi günü Kayseri’de sahaya çıkacak olmasıyla ilgilenebilir!
 
Son olarak “istifa edecek” haberleriyle ilgili şunu söylemek istiyorum. Hiçbir yere gitmiyorum! Şampiyonluk için, 4’üncü yıldızı formamıza işlemek için şevkimi, çalışma, kazanma arzumu hiç kaybetmedim ve işimin başındayım. Ben, ekibim ve futbolcularım sonuçları düzeltmek için var güçlerimizle çalışmaya devam edeceğiz. Bana ilk geldiğim günden bu yana Galatasaray’ın gücünün bir olmaktan geldiği söylenmişti. Camiamızın ve taraftarlarımızın bu birlik için destek vereceğinden zerre şüphem yok."