Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, takım olarak ortaya koyacakları performansla, olağanüstü seçimli genel kurulda başkan adayı olmayacağını açıklayan Ünal Aysal'ın fikrini değiştirmek istediklerini söyledi.

Aysal'ın bırakması sonrası kendi planının nasıl olacağı yönündeki bir soru üzerine İtalyan teknik adam, "Ben başkanımızla birlikte kontrat imzaladım. Bu 2 yıllık bir projeydi. Şimdi ise yeni bir proje varmış gibi duruyor. Ancak biz alacağımız galibiyetlerle, iyi sonuçlarla, oyuncularımızla birlikte başkanımızın fikrini değiştirmeyi planlıyoruz" yanıtını verdi.

Prandelli, ligin 4. haftasında Sivasspor'a karşı aldıkları 2-1'lik galibiyetin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.
   
"RİSKE GİRDİK"   

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Prandelli, "Bu akşam kazanmamız çok önemliydi. Taraftarımızın desteğiyle de bunu başardık. Maça bakarsak, 1 saat boyunca hızlı, tempolu ve agresif oynamayı başardık. Sonra defans yapmayı düşündüğümüzde ise biraz riske girdik. Bunu değiştirip, sürekli agresif oynamayı bilmeliyiz. Bunu da başaracağız" ifadelerini kullandı.

   
"BU SİSTEMİ İLERİKİ HAFTALARDA DA KULLANABİLİRİZ"   

Sivasspor'a karşı saha kurgularının değiştiğinin aktarılması üzerine Prandelli, "Son haftalarda çalıştıklarımızı iyice düşündük. Seçtiğimiz bu sistemi umarım ileriki haftalarda da kullanabiliriz. Melo ve Sneijder'i savunmaya yakın koyduk. Bu iki oyuncu kalitelerini orada da gösterdi. Bugün ilk 1 saat agresif oynadık ve bunu geliştirmemiz gerekiyor. Daha çok çalışacağız. Devamlılık sağlamamız gerekiyor. Oyunu kuran ve kurmayı bilen bir takım istiyorum. Bunu zamanla başaracağız. Takımımıza kaliteli bir futbol oynatmak istiyorum" diye konuştu.
      
"FİKSTÜRÜ GÖRÜNCE ÇOK ŞAŞIRDIK"

Galatasaray'ın ligde Eskişehirspor ile yaptığı maçın 2 gün sonrasında UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Anderlecht karşısına çıkmak zorunda kaldığı hatırlatılarak, bu fikstürle ilgili görüşü sorulan Prandelli, "O fikstürü görünce biz çok şaşırdık. Tüm Türkiye'nin de buna şaşırması gerekiyor. Biz orada sadece kendi kulübümüzü ve taraftarımızı değil, Türkiye'yi temsil ediyoruz. Burada bir mantıksızlık vardı. Ligde yaptığımız karşılaşmanın ardından 2 gün sonra Avrupa maçına çıktık. Hangi takım için olursa olsun zor bir durum bu" dedi.
  
"ZORLU BİR FİKSTÜR VAR"    

Takımın, kulübün ve taraftarların hep birlikte olması gerektiğine dikkati çeken İtalyan teknik adam, "Şimdi önümüzdeki fikstüre baktığımızda oldukça zorlu görünüyor ama birlikte üstesinden geleceğiz ve ilerleyeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.
      
OLCAN'I ALKIŞLATMAMIZ GEREKİYORDU"

Sivasspor karşısında ilk 11'de görevlendirdiği Olcan Adın'ın performansını öven Prandelli, oyuncuyu alkışlatmak için oyundan aldığını kaydetti.
      
Olcan'ın görev bölgesinde önemli bir görev aldığını aktaran Prandelli, "Pozisyonunda devamlılık sağladı. Tüm oyuncuların sahada yüzde 100'ünü vermesi gerekiyor. Olcan iyi bir performans sergiledi ve bizim de onu alkışlatmamız gerekiyordu" şeklinde görüş belirtti.