Abdurrahim Albayrak'a, "Biz de Galatasaraylı olduk, şampiyonluk olursanız kutlamalara bizi de çağırır mısınız" diyen Cesare Prandelli'nin yardımcısı Silvia Berti ilginç konuştu: "Cesare Türkiye'de Galatasaray dışında bir takım çalıştırabilir."

Galatasaray'da Cesare Prandelli'nin yardımcılığını yapan Silvia Berti, sarı-kırmızılı takımın bekleneni verememesi, takımın genç yıldızı Bruma'nın durumu ve Prandelli'nin gelecek planlarıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Skorer'e konuşan Berti, özellikle Portekizli futbolcunun içinde bulunduğu duruma dikkat çekerek, 20 yaşındaki oyuncunun dil sorununa vurgu yaptı.

"BRUMA ÇOK GEÇ ANLIYOR!"

Prandelli'nin yardımcısı, "Bruma'nın gelişmeye ihtiyacı var. Türkçe'si yok, İngilizce bilmiyor. Bu yüzden büyük zorluk çekiyor. Siz ona birşey söylediğinizde anlaması çok zaman alıyor. Galatasaray'da Türkçe'nin dışında İngilizce ve Almanca konuşarak anlaşan futbolcular var. Ancak Bruma ne Türkçe ne İngilizce biliyor. Tek bildiği dil Portekizce. Bu onun için büyük problem yaratıyor" dedi.

Silvia Berti şöyle devam etti:

"PROFESYONELİZ, HER TAKIMDA ÇALIŞABİLİRİZ"

"Onun için ülkesinde 'yeni Ronaldo' diyorlardı. Ancak Cristiano Ronaldo çok zeki bir futbolcu. Aynı zamanda bir birey olarak da zeki bir insan. Bruma çok yetenekli bir futbolcu ancak çok zeki bir oyuncu değil. Bruma çocuk gibi. Mutlaka büyümesi gerek. Kontenjan sorununa takıldığı için süre bulmakta da güçlük çekiyor. Açıkçası burada harcanıyor. Bir teknik adamın ona özel olarak vakit ayırması ve yakından ilgilenmesi gerekiyor. Belki bir Türk teknik direktör onun için bu anlamda daha iyi olabilir."

"PRANDELLI TÜRKİYE'DE DEVAM EDEBİLİR"

Berti'ye Cesare Prandelli için İtalya'da ortaya atılan 'Parma' iddialarını da sorduk. İtalyan teknik adamın iletişimden sorumlu yardımcısı, "Parma imkansız gibi. Çünkü şu an ekonomik olarak berbat bir durumdalar. Cesare'nin bundan sonraki durağı İtalya veya İtalya dışında bir yer olabilir. Hatta Türkiye'de de Galatasaray dışında bir takımı çalıştırabilir. Bizler profesyoneliz. Onun için en önemli şey, karşısına nasıl bir projeyle çıkacakları olacaktır" diye konuştu.

"DROGBA DA OLSA DEĞİŞMEZDİ"

Takımdaki sorunun tek olmadığını, finansal, idari ve sportif olarak bir çok problemin bulunduğunu itiraf eden Silvia Berti, "Bu sene takım geçen yıla göre daha kötüydü. Geçtiğimiz yıl Didier Drogba ve Emmanuel Eboue gibi çok katkı veren oyuncular vardı. Ancak bu tek tek oyuncularla ilgili de bir şey değil. Bu sene takım olarak bir sorun vardı ve biz de takımın bütünüyle ilgili düzeltmeler yapmaya çalıştık ama olmadı. Drogba da olsa çok bir şey değişmezdi. Şimdi yeni hoca da aynı sorunlarla karşılaşabilir" ifadelerini kullandı.

ALBAYRAK'A 'BİZ DE GALATASARAYLI OLDUK' DEMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere Galatasaray Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak dün Silvia Berti'nin kendisine, "Artık biz de Galatasaraylı olduk, şampiyon olursanız kutlamalara bizi de çağırır mısınız" dediğini aktarmıştı.