Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Hamdi Yasaman, eski teknik direktörleri Cesare Prandelli'nin alacaklarıyla ilgili kulübü Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) dava ettiğini hatırlattı ve davayı kaybetmeleri durumunda 7 milyon avroya yakın bir tazminat ödeyebileceklerini dile getirdi.

Yasaman, Prandelli'nin anlaşmaya yanaşmadığını vurgulayarak, "Prandelli bizim sulh teklifimizi kabul etmedi. 'Yıl sonu ödeyelim' diye teklifte bulunduk bunu da kabul etmedi. Gelecek sezonu da kapsayan tazminat istiyorlar ve anlaşamadık. CAS'a dava açtı. Savunmalarımızı bildireceğiz. Şampiyonluk primi talebiyle de bize geldi. Prandelli'nin sözleşmesinde Avrupa kupalarında aldığı derecelere göre primleri var. Türkiye'de lig şampiyonu olursa zannedersem 1 milyon 500 bin avro gibi bir para var. Kupaya da prim var. Sonuca göre büyük bir tazminat alabiliyor. Şampiyon olmuş gibi bu parayı talep etti" ifadelerini kullandı.

Kulübün haklı sebeplerinin olduğunu ve bunları davada kullanacaklarını anlatan sarı-kırmızılı kulübün ikinci başkanı, "Prandelli'ye davayı kaybedersek 5 milyon avro öderiz. İmaj hakları 1 milyon 400 bin avro. Bunu dava etmedi. Menajeri için de 700 bin avro. Yani artı 2 milyon avro daha ödeyebiliriz. Çok ciddi bir rakamla karşılaşabiliriz. Haklı sebeplerimiz olduğuna inanıyoruz. Mayıs seçimine kadar bitmez. Bizden sonra kim gelirse gelsin bu davayı devam ettirecek. Dava 1-2 sene sürer. Yeni yönetimde olmasam da bu davaya desteğim devam edecek" diye konuştu.

"Çok aday çıktı"

Galatasaray Kulübü'nün mayıs ayında yapılacak başkanlık seçimine aday olmayı şimdilik düşünmediğini aktaran Yasaman, "Çok aday çıktı. Enflasyon var, daha da çıkacak. Enflasyonu azdırmamak lazım. Şu an böyle bir düşüncem yok ama şartlar gelişir, ne olur bilemem. Galatasaray'da görev yapmak şereftir. Daha aday çıkacaktır. Bizim yönetim kurulu içinde seçim konusu konuşulursa doğru yapmayız. Biz şampiyonluk ve mali durumu düzeltmek için çalışmalıyız. Biz seçim için gelmedik vazife için geldik" değerlendirmesinde bulundu.

"Mucizeyi gerçekleştirdik"

Yasaman, Türkiye Basketbol Ligi'nde sadece 6 oyuncuyla Fenerbahçe Ülker'i mağlup ettikleri maçı ve Galatasaray Liv Hospital'ın içinde bulunduğu durumu değerlendirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bir mali sıkıntımız var. Basketbolcular profesyonel, maddiyatı düşünüyorlar. Arroyo profesyonel olarak parasını istedi haklı olarak. Parasını ödememiz lazımdı. Bu kadar sert davranmaz diye düşündük, düşündüler herhalde. Arroyo gibi bir yıldızı kaybetmememiz lazımdı. Dünkü maçta Galatasaraylılık ruhu ortaya çıktı. Sinan sakat sakat 25 sayı attı. Bu Galatasaraylılık ruhu. Olağanüstü bir mucizeyi gerçekleştirdiler ve çok formda olan bir Fenebahçe'yi yendiler. Favori Fenerbahçe'ydi. Futbolda da bu ruh, heyecan var. Bu heyecanla ruhla şampiyon olacağız diye düşünüyorum.