Son olarak Manchester United forması giyen Rafael Pereira da Silva'nın da menajerler tarafından Sarı-Kırmızılı kulübe önerildiği ortaya çıktı.

İngiliz basını da, Brezilyalı oyuncunun Galatasaray'ın gündeminde olduğunu yazdı. Ancak Sarı-Kırmızılı teknik heyet, şu an için sağ bek mevkiine oyuncu almayı düşünmüyor.

25 yaşındaki yıldızın Türkiye temsilcisi, Futbol Şube sorumlusu Cüneyt Tanman ile Florya'da bir görüşme yaptı. Bu görüşmede kulübüyle 2016'da sözleşmesi bitecek Rafael Cimbom'a önerildi. Tanman, "Şu anda sağ bek transferi düşünmüyoruz" diyerek teklifi geri çevirdi. Sabri Sarıoğlu ile sözleşme yenilenmesi, Tarık Çamdal'ın kamptaki başarılı performansı, gerektiğinde Hamit Altıntop'un o mevkii de oynayabilmesi, Sarı-Kırmızılılar'ın bu kararı vermesinde etkili rol oynadı.

Futbolcunun resmi menajeri Marcelo Sander ise konu ile ilgili şöyle konuştu;

Sander "Galatasaray'la görüştük. 'Şu an itibariyle Rafael'i düşünmüyoruz. Daha sonraki süreç ne gösterir bilemiyoruz' dediler. Manchester, 4 milyon euro istiyor. Rafael, Galatasaray'da oynamaya sıcak bakıyor. 8 yıllık United macerası var. Takımdan ayrılmak istiyor. Manchester City de ilgileniyor. Ama ciddi değil. Brezilya'ya dönme olasılığı var. Oraya giderse kiralık gider. Ama Avrupa'da bir takıma giderse, tüm hakları ile gider" dedi.

Galatasaray yönetiminin sözleşmesini uzattığı Sabri Sarıoğlu’na yıllık 1,6 milyon euro ücret ödemesi sosyal medyada sarı-kırmızılı taraftarlar tarafından tepki ile karşılanmıştı. 30 yaşındaki oyuncu Sarı-Kırmızılı kulüple sözleşmesini 1+1 yıl uzatmıştı.