Galatasaray forması ile geçen sezon gol kralı olan Burak Yılmaz, bu sezon özellikle Roberto Mancini'nin gelişi ile farklı bir bölgede oynamaya başladı. Ancak sağ ve sol kanatlarda Mancini'nin görev verdiği Burak Yılmaz, burada forvette oynadığı kadar etkili olamazken, gol pozisyonuna girmekte de zorlanmasıyla dikkat çekiyor.

SAVUNMA ARKASINA KOŞU VE CEZA SAHASI İÇİ

2011-2012 sezonunda Trabzonspor ile, 2012-2013 sezonunda Galatasaray ile Süper Lig'de gol krallığı yaşayan Burak Yılmaz, bu sezon 12 haftası geride kalan ligde sadece 5 gol atarken, bu gollerin tümünü ceza sahası içerisinde buluştuğu toplarda kaydetti. Bu sezon Süper Lig'de Gaziantepspor, Bursaspor, Kayserispor, Torku Konyaspor ve Sivasspor'a gol atan milli futbolcunun gollerinin ilginç bir ortak özelliği de, Gaziantepspor'a attığı penaltı golü dışındaki tüm goller Burak'ın ortadan savunmanın arkasına yaptığı koşularla gerçekleşmesi...

KENDİSİ DE MEMNUN DEĞİL!

Roberto Mancini'nin göreve başlamasıyla daha çok kenarlarda görev yapan Burak Yılmaz da, hocasının kararına saygı göstermesine rağmen, asıl oynamak istediği yerin forvet bölgesi olduğunu daha önce yaptığı açıklamalarda da dile getirdi.

Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın berabere kaldıkları haftada sahaya mutlak galibiyet parolası ile çıkacak olan Galatasaray'da İtalyan teknik adamın, Burak Yılmaz'ı, Didier Drogba'nın partneri olarak forvette oynatabileceği belirtiliyor.


Webaslan