Galatasaray’da erken seçim kararının ardından ismi kulislerde en güçlü başkan adayı olarak geçen Adnan Öztürk, Milliyet’e ses getirecek açıklamalarda bulundu.

Sarı-kırmızılı kulübün ciddi bir reforma ihtiyaç duyduğunu dile getiren Öztürk, “Gün karalar bağlama, yaygara yapma günü değil. Gün akıl günüdür. Galatasaray’da çok ciddi bir kaosa yakın durum olduğu belli ama büyük kurumlar büyüklüklerini böyle zamanlarda gösterir. Olaya başka açıdan bakmayı tercih ediyorum. Türk futbolunu, Türk sporunu onlarca yıldır kemiren, sömüren düzene Galatasaray’da son vermek için zaman gelmiştir. Bizim bunu yapmamız Türk sporunun önünü açacaktır. Türkiye’de hep ilkleri yapan Galatasaray’ın yeni misyonu budur” dedi.

Adnan Öztürk’ün açıklamalarından öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

- Geçen röportajımda da söyledim. Mesele Ünal Aysal veya yönetimi meselesi değildir. Varolan sistemin ıslahı meselesidir. Bu mantıkla yola devam etmeye çalışmanın sonu, el değiştirerek, her kulübü patron kulübü yapar. Bizim camiamıza bu model uymaz. Altın hisse veya arazi satmakta sadece bu amaca hizmet eder.-

- Kulübü uzun süredir kemiren yapıları temizleyerek reform yapmanın zamanı gelmiştir. Bu yapıların bu saatten sonra lobi de, kulis de yapmasına müsaade etmemek, kulak asmamak lazım. Galatasaray’ın kimseyi taşıyacak hali yoktur. Galatasaray’ın sırtındakileri indirip, kendisini sırta alma zamanı gelmiştir.

- Ünal Aysal ve isimlerini sayamadığım kişileri de kötüleyerek, eleştirerek zaman kaybetmeye gerek yok. Ünal Aysal’ın başarısız bir başkan olarak camiaya veda etmesini de istemem. Kurumlar, kötü ve zor zamanlar geçirebilir. Para kaybedebilir, kaosa sürüklenebilir. Müsaade etmememiz gereken en önemli faktör, doğru ve düzgün insan kaybıdır.

Lobiciler ikna etti

- Tüm dünyanın en kaliteli üyelerine sahip kulübü Galatasaray’dır. Ancak biz, adam harcama üzerine bir sistemin esiri olduk. Dedikodu, kulis, yalancılıkla geçinenlere prim verildi. Buna daha fazla müsaade edemeyiz. ‘Benim bu kadar pis işlerin içinde ne işim var?’ sözünü fazla duyar olduk. Düzgün insanların kaçtığı, malum insanların sahiplenmeye çalıştığı düzene müsaade etmemeliyiz.

- Ünal Aysal çok erkene ve ani aldığı seçim kararında diretir ve yeniden aday olup bu sistemde devam etmeye çalışırsa diyecek bir şey yok. Bu kadar kısa sürede kimsenin sağlıklı bir şekilde aday olabilmesi mümkün değildir. Mart Mali Genel Kurulu’ndan sonra seçim yapalım. Ancak aynı lobiciler bu baskın seçime Ünal Bey’i ikna etti.

- Galatasaray’da da insan zenginliğimiz var. Reform ve ıslah çalışmasının her çeşidine, makam, koltuk, etiket talebim olmadan varım. Kulübün ihtiyacı olan reformları yapıp, aynı zamanda sportif yarışmalarda da iddiasını sonuna kadar sürdürecek kapasitesi vardır. Karamsarlığa gerek yok. Akıl üretme zamanı, birliktelik zamanı. Bu zor dönemi beraber atlatır, 2015’te de Olağan Seçimli Genel Kurulumuzu yaparız. İsteyen devam eder, isteyen katılır, isteyen de kendi işine bakar.