Bayern Münih'in dünyaca ünlü yıldızı Ribery, verdiği bir röportajda neden Galatasaray'a transfer olduğunu bilmediğini dile getirirken, "Metz'de harika bir 5 ay geçirdim. Başkan Carlo Molinari ile anlaşamadık ve ayrılma kararı aldım. Neden Türkiye veya Galatasaray? Bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'da geçirdiği 6 ayı anlatan Fransız yıldız, "Benim için harika bir deneyimdi. Oradaki insalar müthiş. O zamanlar küçük bir yıldızdım. İnsanlar beni çok çabuk sevdi ve her şey bedavaydı" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe ile oynadıkları ve 5-1 kazandıkları derbiyi unutamadığını dile getiren Ribery, "Olağanüstü 6 ay yaşadım. İstanbul'daki taraftarlar oldukça fanatikler. Fenerbahçe'yi 5-1 yendiğimiz maçta gol attım. Ve ondan sonra vücudumda Türk kanı varmış gibi hissettim" dedi.

BARCELONA VE MADRİD İTİRAFI

Transfer dönemi hakkında da açıklamalar yapan Fransız oyuncu, "Barcelona ve Real Madrid çok büyük kulüpler ve bu iki ekip beni kadrolarında görmek istedi. Özellikle Zidane beni Madrid'e çağırdı, gelmemi çok istedi. Fakat ben bunu kabul edemezdim, çünkü Bayern benim ailem." diyerek sözlerini tamamladı.

Yıldız futbolcu Ribery Galatasaray'dan olaylı bir şekilde ayrılıp Marsilya'ya transfer olmuş ve ardından Bayern Münih'in yolunu tutmuştu.



Sporx