Fenerbahçe'yi yenmek istediklerini ve buna hazır olduklarını ifade eden Riekerink, "Bizim çok iyi bir derbi bekliyor, ligin başlangıcında da Beşiktaş ve Fenerbahçe derbilerini deplasmanda oynayacağımızı biliyorduk. Şu anda pozitif bir hava var, 17 yıldır deplasmanda kazanamıyoruz ama bunu başarabiliriz. 17 senedir orada kazanamamanın verdiği açlığı ve hırsı hissedebiliyorum. Hepimiz oraya gidip kazanmak istiyoruz, bunu ümit etmiyorum, sahada olan oyuncularımın bu hırsı göstermesini istiyorum. Oyuncularım da çok hırslı ve kazanmak istiyorlar. Ben nasıl, bu 17 yıllık durumu ortadan kaldırmak istiyorsam futbolcularım da aynı şekilde. Şu anda tek yapmamız gereken, Kadıköy'e gidip bu durumu ortadan kaldırmak" dedi.

Graeme Souness'ın bayrak dikmesi hakkında gelen soruya Jan Olde Riekerink, "Her hocanın farklı bir stili vardır. Benim stilim böyle değil." dedi.

"İki maçta da yenildik ama sonuçlar adil değildi"

Son iki maçta alınan yenilgileri de değerlendiren Hollandalı teknik adam, "Eleştirildiğimi bilmiyorum, çünkü gazeteleri okumuyorum. Gazeteleri okumuyorum, takip etmiyorum. Son iki maçta kendi sahamızda kaybettik ancak oynadığımız futbol bu skorları beraberinde getirmiyordu. Adil sonuçlar değildi, çok kolay kazanabileceğimiz maçlardı aslında bunlar. Geçen sene aldığımız sonuçlara bakıyoruz, bu maçları neden kaybettik? İyi oynamadığımız için kaybettik. Galatasaray'da çalışıyorsanız, bütün maçları kazanmak zorundasınız. Benim odaklandığım da tamamen Kadıköy'de galibiyet elde etmek. Oyuncularıma inancım sonsuz" şeklinde konuştu.

"Rakibimizi çok iyi analiz ettik"

Fenerbahçe'yi iyi analiz ettiklerini ifade eden Hollandalı teknik adam, "Fenerbahçe teknik direktörünü uzun zamandır tanıyorum, Fenerbahçe'nin artılarını eksilerini çıkarttık ve bunun üzerine çalıştık. İsimler değişse bile Fenerbahçe'nin oyun yapısı aynı olacaktır. Galibiyeti bize getirecek olan şey, mücadele. Bu zamana kadar nasıl iyi futbol oynadıysak bundan sonra da iyi bir şekilde oynamak ve kendi felsefemizi sahaya yansıtmak. Üç tane kaliteli orta saha oyuncumuz var, bu üçünün de oynaması demek biraz daha kontrollü oynamamız demek, buna karar vereceğiz. Beş tane birbirinden iyi kaliteli stoperimiz var. Bunlardan ikisi ya da üçü oynayacak. Bu politik bir yorum değil. Yeteri kadar enerji alıyorum, hırslarını görebiliyorum ve Kadıköy'e de bu inançla gidiyorum. " dedi.

Ahmet Çakar'ın derbi yorumunu değerlendiren Riekerink, "Ahmet Çakar'a teşekkür ederim. Bir söz var; Ayının postunu vurmadan satamazsın, önce o posta vurmalısın." sözlerini kullandı.