Galatasaray'da Nigel De Jong'un her geçen gün performansının yükselmesi sevinç yaratırken, teknik direktör Riekerink de vatandaşı olan futbolcu için övgü dolu sözler kullandı.

32 yaşındaki Hollandalı ön liberonun son oynanan Gaziantep maçındaki futbolunu da beğenen Riekerink'in mecbur kalmadıkça De Jong-Selçuk İnan ikilisini bozmayacağı belirtildi. Hollandalı teknik adam, yöneticilere yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

"De Jong her geçen gün kendini buluyor. MLS gibi mücadele gücü zayıf yumuşak bir ligden geldi ve bu yüzden adaptasyonu biraz zaman aldı. Ama son iki haftadır performansında gözle görülür bir yükseliş var. Geriye gitmeyecek ve daha da yukarı çıkacak. Şampiyonluk yolunda De Jong bizim en önemli silahlarımızdan biri. O böyle oynamaya devam ederse fark yaratacak" öğrenildi.

Yöneticiler ise tecrübeli futbolcunun son dönemde kendini göstermeye başladığını belirterek, "Bizim için riskli bir transferdi. Ancak De Jong kendini bulmaya başladı. O böyle oynamaya devam etsin yeter. Ne kadar doğru bir hamle olduğunu ispatlamaya başladı. Maliyetine bakarsak De Jong'u almakla doğru bir iş yapmışız" yorumunda bulundu.

Öte yandan Hollanda Milli Takımı'na yeniden seçilmek için Avrupa'ya dönen De Jong'un bu şekilde devam etmesi durumunda bu amacını gerçekleştirmesine kesin gözüyle bakılıyor