Sezon başında transfer edilen ve G.Saray formasını sadece imza attığı gün sırtına geçirebilen Kolbeinn Sigthorsson’un bir türlü iyileşememesi Jan Olde Riekerink’in de sabrını taşırdı.

Elinde forvet hattında sadece Eren Derdiyok ve Sinan Gümüş kalan Hollandalı teknik adam, Sinan’ın da formunun bir türlü yükselememesi ile çaresiz kaldı.

Nantes kulübünden 700 bin Euro’ya kiralanan Sigthorsson’un milli takımda yaşadığı sakatlık sonrasında dizindeki problem bir türlü geçmezken ligin geride kalan 8 maçında hiç oynayamadı. Ayrıca sürekli ağrıları olduğunu söyleyen ve 3 hafta daha oynamayacak olan 26 yaşındaki oyuncunun tutumu da teknik heyetin plan değiştirmesine neden oldu.
Yönetim ile sıkıntılarını paylaşan Jan Olde Riekerink, devre arasında en büyük isteğinin forvet transferi olduğunu söyledi. Takımın en büyük sıkıntısının hücum hattında olduğunu ve golcü eksikliği yaşadıklarını belirten deneyimli çalıştırıcı Eren Derdiyok’un yanına bir takviye yapılmasının şart olduğunu belirtti.

Sezon sonunda Galatasaray’daki kontratı bitecek olan oyuncu için çok fazla da sabredilmeye gerek olmadığı konusunda birleşen idareciler de arayışlara başlarken scout ekibine de bu konuya yönelik hazırlık yapılması talimatı verildi.

Kaynak: Vatan