Maç içinde yeterince agresif olamadıklarını anlatan Hollandalı çalıştırıcı, "Basit top kayıpları yaptık. Bu şekilde rakibe yardım ettik. İkinci yarı biraz toparlandık ama golü çok geç bulduk. Beraberlik yakalama şansımız da oldu ancak değerlendiremedik." diye konuştu.

Yaşadıkları şanssız sakatlıklar olduğunu aktaran Riekerink, "Hakem eleştirme yönünde bir tarzım yok ancak benim gördüğüm kadarıyla rakibin ilk golü ofsayttı. Önümde gerçekleşen pozisyonda Emre Belözoğlu'nun da kesinlikle kırmızı kart görmesi gerekirdi. Oyuncumaza yönelik sportmenlik dışı hareketi vardı." ifadelerini kullandı.

"Lige odaklanmış durumdayız"

Hollandalı çalıştırıcı, taraftarların kendisini ve yönetimi istifaya davet ettiğinin hatırlatılması üzerine, "Öncelikle maçtan konuşalım. Şu anda tamamen lige odaklanmış durumdayız. Önümüzde önemli maçlarımız var." yanıtını verdi.

Maça iyi başladıklarını dile getiren Riekerink, "Sonrasında Sneijder sakatlandı. Onun oyunda çıkmasıyla üretkenlik anlamında sıkıntı yaşadık. Medipol Başakehir belki farklı bir kadroyla çıktı ama aynı oyun sistemiyle mücadele etti. Mücadele ruhunu ve agresifliği sahaya yansıtamadık." değerlendirmesinde bulundu.

''Muslera'nın dinlenmeye ihtiyacı vardı''

Muslera'nın neden oynamadığı ile ilgili de konuşan Hollandalı çalıştırıcı, "Maçtan önce konuştuğumuz bir konu vardı. Nando... Kırık parmakla mücadele etmişti. Bugün onun dinlenmesi için iyi bir fırsattı. O yüzden tercihimizi o yönde kullandık. Şu anda lige baktığımız zaman kötü bir durumda olduğumuzu söylemeyiz. Şu anda tek odaklandığımız nokta ligde şampiyonluk." dedi.