Galatasaray'ın başına geçtiğinden bu yana tartışmaların odağında yer alan Jan Olde Riekerink uçurumun kenarında dolaşmaya devam ediyor. Hollandalı hoca, 24 Erzincan ve Akhisar karşısında alınan 6 gollü galibiyetlerin ardından tam rahat bir nefes almıştı ki sarı-kırmızılı ekibin, Türkiye Kupası'na son 16 turunda veda etmesi yeniden istenmeyen adam ilan edilmesine yol açtı. Başakşehir mağlubiyetinin ardından taraftarlar 'istifa' baskısını biraz daha artırırken Başkan Dursun Özbek ve kurmayları, en azından Beşiktaş derbisine kadar Riekerink'i koruma altında tutmayı planlıyor.

Buna karşılık yöneticilerin bazıları ise operasyonun sürekli ertelenmesinin Galatasaray'a zarar verdiği görüşünde... Karabük maçından sonra Schalke'den ayrılan Andre Breitenreiter ismini gündeme getiren muhaliflerin yarın yapılacak yönetim kurulu toplantısında Riekerink ile yolların bir an önce ayrılması ve Alman hoca ile temasa geçilmesi için Özbek'e çağrı yapacakları öğrenildi.

Riekerink'e muhalif isimlerin, Başkana, "Kupa gitti. En azından ligi kaybetmeyelim. Beşiktaş derbisi çok geç olabilir" diyerek rest çekmeye hazırlandıkları bildirildi.

SCHALKE'Yİ ÇALIŞTIRMIŞTI

Galatasaray'ın yeni hoca adayı Andre Breitenreiter, 2013'te teknik direktörlük lisansını aldıktan sonra Paderborn'u Bundesliga'ya çıkarmayı başardı. 2015-16 sezonunda Schalke'yle iki sezonluk anlaşma yapan başarılı hoca, ilk sezonunda takımını 5. yaparken bu derece takımda kalması için yeterli görülmedi. 44 maçta, 20 galibiyet, 10 beraberlik ve 14 de mağlubiyet aldı.