Riekerink, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında, Trabzonspor'un oynadığı futbolla ligdeki konumunun birbirine zıt olduğunu belirterek, "Trabzonspor maçı çok önemli. Her geçen hafta beklentiler artıyor. Kimse, Trabzonspor'un ligde bulunduğu konumdan dolayı bizim rahat bir maç oynayacağımızı beklemesin. Trabzonspor'un oynadığı futbolla bulunduğu yer birbirine zıt. Çok zor bir maç bizi bekliyor." dedi.

Türk Telekom Arena'da oynayacakları maç öncesi rakibi iyi analiz ettiklerini anlatan Riekerink, "Umarım taraftarlar için çok güzel skorla ayrılırız. Farklı skor olur mu, bir şey demek istemiyorum. Özellikle Trabzonspor ilk yarılarda çok pozisyona giriyor. İlk golü yedikten sonra düşüşe geçen bir Trabzonspor vardı analizimde. Mutlaka artılarını, eksilerini biliyoruz. Dersimize en iyi şekilde çalışıyoruz. Trabzonspor karşısında taraftarımıza iyi futbolla güzel bir galibiyet vermek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Hollandalı teknik adam, şu anda 3 takımla zirveyi paylaştıklarını belirterek, sezon hedefiyle ilgili şunları söyledi:

"Belki klasik olacak ama bakıldığında ligin sonunda her şey belli olacak. Beklentimiz şampiyon olmak. Tek hedefimiz bu. Hiçbir takımı küçümsemememiz gerekiyor. Biz, Medipol Başakşehir ve Beşiktaş, lider durumdayız. Ligin sonu çok heyecanlı geçecektir. Hedefimiz kesinlikle şampiyon olmak."

"Kolbeinn dışında eksiğimiz yok"

Galatasaray'da sakat oyuncuların kalmadığını ifade eden Hollandalı teknik adam, "Sağlık ekibimiz her zaman olduğu gibi çok iyi bir iş çıkartıyor. Kolbeinn haricinde skatımız yok. Onlara çok teşekkür ediyorum. Trabzonspor maçına gelecek olursak bu maçı bizim çok rahat alacağımızı düşünenler kesinlikle yanlıyor. Gösterdikleri performans ile aldıkları skorlar kesinlikle birbirlerine zıt. Ancak biz de kendi tarftarımız önünde oynuyoruz ve tek hedefimiz galibiyet" dedi.

Beşiktaş maçı hakkında

Ligin sonuna kadar şampiyonluğu kovalayacaklarını vurgulayan Riekerink, "Belki biraz klasik bir cevap olacak ama ligin sonunda netleşir böyle şeyler. Ben ve kulübümün tek hedefi şampiyon olmak. Biz mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz. Ben ligin sonunda çok çekişmeli bir tablo olacağını düşünüyorum. Levski ve Dersim maçını değerlendirecek olursak bence çok farklı. Levski maçında Milli Takım arası vardı ve biz genç oyuncularımızı çağırdık A Takımda bulunmaları buaranın havasını almaları için. Ancak Dersimspor maçı için böyle bir durum yok. Kadromuz tam oynaması gerek oyuncularımız oynayacak" dedi.

Beşiktaş ve Fenerbahçe maçları hakkında da konuşan Hollandalı teknik adam, "Bu tip maçları (Napoli - Beşiktaş) hep kayıt altına alıyoruz. İzleme şansı bulamadım ancak sonrasında izleyeceğim. Şunu söyleyebilirim son gol ofsayttı. Bugün Fenerbahçe Manchester maçını kesinlikle izleyeceğim. Fenerbahçe'nin durumunu şu anda dikkate almamak gerekiyor. Tecrübelerimin bana öğrettiği şey bu tür büyük takımlar ilerleyen zamanlarda istediği yerlerde olurlar." ifadelerini kullandı.

Sneijder maç kadrosunda olacak

Galatasaray teknik direktörü Jan Olde Riekerink Hollandalı oyuncu Wesley Sneijder'in Trabzonspor maçında 18 kişilik kadroda yer alacağını açıkladı. Riekerink, ''Wesley Sneijder Trabzonspor maçında ilk 18’de olacak. Sakatlıktan döndü ve şu anda fit.'' dedi.