Performansımız açısından iyi bir durumda olmadıklarını ifade eden Riekerink; "Geçen sene biliyorsanız kupa kazanarak iyi bir kapanış yaptık. Bu sene ise iyi başlangıç yaptık. Son 4 maçımız sonuç anlamında iyi gitmedi. Trabzonspor ve Başakşehir maçlarında iyi oynadık ama Fenerbahçe ve Adanaspor maçında kötü oynamıştık. Başarılı olacağımıza olan inancımdan hiçbir sapma yok. Kendi sahamızda oynayacağımız Bursaspor maçını da kazanacağız. Kendi pozisyonum da önce takımın durumu benim için daha önemli. Biz bir aileyiz, her ailede problem olur. Şu ana kadar yaşadığımız ufak problemlerle iyi başa çıktığımızı düşünüyorum." dedi.

Rakip yarı alanda topa daha fazla sahip olmaları gerektiğini dile getiren Riekerink, "Bundan önce oynadığımız maçlarda topu çok daha fazla ayağında tutan bir Galatasaray vardı. Ama topu daha çok kendi yarı sahasında topu fazla tutuyorduk. Topu rakip sahada daha fazla tutmalıyız. Bunu düzeltmemiz gerekiyor. Rakip sahada topa daha çok hakim olmamız gerekiyor ki oyuncularımız da bu bölgede daha etkili olabilsin. Sadece sisteme bağlanmamak lazım. Oyunculara verilen görevlere göre sistemin akışı değişebilir. Tabii bunun yanında oyuncuları değiştirerek de sistemi değiştirebiliriz." şeklinde konuştu.

"SNEIJDER İLE BERABER TAKIM YAPMADIM"

Sneijder ile beraber takımı yapmadığını ifade eden Hollandalı teknik adam, "Bana yapılan yorumları kabul edebilirim. Selçuk, Wesley ve Sabri üzerinden doğru olmayan yapılan yorumları kabul edemem. Sabri ile yaptığım özel görüşmede Sabri hiçbir oyuncuyu hedef göstermedi. Ben Wesley'i 11 yaşından beri tanımıyorum. Onunla farklı bir ilişkim olması normal. Wesley ile beraber herhangi bir taktik konuşması yaptığımız doğru değildi. Selçuk gereken her şeyi basın toplantısında söyledi ve ona saygım sonsuz. Benim hakkımda eleştirileriniz olabilir ama yalan haberler çıkararak oyuncularıma saldırmayın. Ben burada olduğum sürece oyuncularımı her zaman koruyacağım. Bir kere daha söylüyorum. Oyuncularıma saldırmayı bırakın. Olayı bireyselleştirmeyelim. Sabri, Wesley ve Selçuk'a saygım sonsuz. Olmayan şeyler üzerinden hikayeler üretilmesine izin veremem" dedi.