Bu sezon sarı-kırmızılı kulüpte daha önce eşine az rastlanır olaylar yaşanıyor... Oyundan alınan veya oyuna dahil edilmeyen oyuncular TV karşısında milyonlarca kişinin gözleri önünde maçta teknik ekibe tepkilerini gösterirken bazen iş tatlıya bağlanıyor bazen de az bir ceza ile takıma geri dönüyorlar.

Sezon başında Hamit Altıntop ile başlayan ve ardından da Selçuk İnan, Yasin Öztekin ve son olarak da Sinan Gümüş ile devam eden bu tepki hadisesine sonunda Riekerink de el attı. Takımda disiplini sağlamak isteyen Hollandalı çalıştırıcı bundan sonra kendi cezasını kendisi verecek.

Oyuncularının sadece maçlarda değil aynı zamanda antrenmanlarda ve soyunma odasındaki hareketlerini değerlendirecek olan Riekerink bazı olayları yönetimin haberi olmadan kendisi çözecek. Küfür ve kavga gibi büyük olayların dışında kalan hatalarda devreye girecek olan deneyimli çalıştırıcı oyuncuya bir dizi ceza verecek.

Bundan sonra kurallara uyulacak!

Bundan sonra oyunculara verilecek cezalar arasında fazladan idman, takımdan ayrı çalışma, yedek bırakma ve de kadroya alınmama bulunuyor. Riekerink takım için de huzursuzluk yaratan kim varsa bu cezaları vermeyi göze alırken kimsenin takımın dengesini bozmasına izin vermeyeceğini de yakın çevresi ile paylaştı.

Hollandalı çalıştırıcı bundan sonra zaman zaman daha sert şekilde kuralları bozanlara ceza vereceğini ve herkesin kendisi için değil takım için oynadığını mutlaka hatırlayacağını da sözlerine ekledi.