Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Riekerink, "Geçen sene yaşananları bu sene yaşamak istemiyoruz. O yüzden yeni bir kadro kuruldu ve daha fazla seçeneğimiz var elimizde. Maç boyunca aldığım bütün kararlarda her zaman düşündüğüm camiam ve kulübüm. Bu sezon seçeneklerimiz fazla." dedi.

Selçuk İnan soruları üzerine konuşan Hollandalı çalıştırıcı, "Takım içerisindeki rekabet arttı, bu rekabet bizleri mutlaka daha iyi yerlere getirecektir. Selçuk'un oyunculuğuna ve karakterine saygım sonsuz. Yapılan değişiklik farklı yorumlandı. Bireylerden ziyade takımın başarısı önemli. Kim iyi performans gösteriyorsa, o oynamaya devam ediyor. Tolga'nın performansından memnunum, şuana kadar iyi oynadı. Tamamen taktiksel bir değişiklikti, başka şekilde yorumlanmasın. Her futbolcu çıkabilir, yedek kalabilir" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Kadroyu Sneijder'le beraber yaptığınız söyleniyor...

Kadroyu Sneijder'le beraber yaptıklarına dair bir soru üzerine Riekerink, "Umarım bu soru ciddi değildir. Galatasaray'ın teknik direktörü benim. %100 bütün kararları yardımcılarımla alıyorum. Bugün Wesley dediler, yarın da Nigel diyecekler." çıkan haberlere tepki gösterdi.

Sakat futbolcularla ilgili değerlendirmede bulunan Riekerink, "Sakat futbolcularımız aramıza katıldığında, takım içi rekabet daha fazla artacaktır. İlk 18'e girmek artık zor. Cavanda ve Semih hazır durumda. Görev verildiğinde oynayabilirler. Podolski'nin tedavisi devam ediyor, haftaya buraya gelerek bizimle beraber olacak." açıklamasını yaptı.