Galatasaray camiasında yoğun eleştiri alan ve taraftarların “istifa” çağrısında bulunduğu Dursun Özbek başkanlığındaki yönetim, Sarı-Kırmızılı kulübün yarın yapılacak mali genel kurulunda zorlu bir sınav verecek. Özellikle futboldaki başarısızlık nedeniyle tepki alan yönetim, mali kongrede Galatasaray’ın geleceği adına büyük önem taşıyan projelerini ve yol haritasını camiaya anlatacak. Yönetim, bu kapsamlı bilgilendirme için 1 haftadır her gün saat 16.00’da toplanıp sunum üzerinde çalışıyor.

10 m2’lik maket

Sarı-Kırmızılı kulübün geleceği olarak görülen Riva arazisiyle ilgili projeyi başkan Dursun Özbek, mali genel kurulda açıklayacak. Mali genel kurulun yapılacağı Haliç Kongre Merkezi’nin fuayesinde, Riva arazisiyle ilgili projenin tanıtılacağı 10 metrekarelik maket yer alacak. Başkan Özbek’in yapacağı kapsamlı konuşmada Riva ile ilgili tüm detaylar açıklanacak.

Beyoğlu’na proje

Genel kurulda ayrıca Mecidiyeköy’de yapımı süren otel inşaatında gelinen son noktanın yanı sıra Beyoğlu Hasnun Galip’teki eski kulüp binası için düşünülen proje, TT Arena’nın yanına yapılacak spor salonuyla ilgili çizimler-projeler sergilenecek. Dursun Özbek, bu çalışmalar hakkında konuşacak.

Kurtuluş reçetesi

Mali genel kurul öncesi görüşlerini aldığımız Galatasaraylı yöneticiler, “Önümüzdeki dönemde Galatasarayımızın nasıl düzlüğe çıkacağını üyelerimize ve camiamıza anlatacağız. Kulübümüze toplamda 1.5 milyar TL gelir yaratacak projeler ve yol haritaları belirledik. Bu çalışmalarımıza ‘Kurtuluş Reçetesi’ adını veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Yönetim: "Biz şikâyet etmeyeceğiz"

Sarı-Kırmızılı yöneticiler, “Başkanımız Dursun Özbek, 9 aylık görev süremiz hakkında bilgiler verecek. Bugüne kadar yapılanlar, yapılamayanlar, doğru hamleler, yanlışlar; hepsini anlatacak. UEFA sürecinde kulübün nereden alınıp nereye getirildiği, sürecin zorluğu, yılların birikimiyle buraya gelindiği açıklanacak. Kimseyi şikâyet etmeyeceğiz, başkanın öyle bir tarzı yok. Bu bir geçiş dönemi, bunu yeniden yapılanmanın fırsatı olarak görüyoruz. Galatasaray 1 günde bu noktaya gelmedi” dedi.