Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre Galatasaray, 10 Haziran'da başlayacak EURO 2016 öncesinde Schalke'den ayrılma kararı alan Roman Neustadter'le anlaşmaya varmak üzere.

Rusya Milli Takımı ile Fransa'da yer alacak olan futbolcunun menajeri ile İstanbul'da masaya oturan Sarı-Kırmızılı kulübün yöneticileri 4 yıllık imza için futbolcuya öncelikle 2 milyon Euro teklif etti ancak daha sonra rakam 2.4 milyon Euro'ya çıkarıldı. Son dakika sürprizi yaşanmadığı takdirde imzaların atılması bekleniyor.

Galatasaray'ın Rus futbolcuyu tercih etme sebepleri arasında 8 yıllık Bundesliga tecrübesi, sakatlık sorunu yaşamaması, istikrarlı performansı ve ön libero da oynayabilmesi gösterildi.

Schalke'den ayrılmaya karar verdi

Rus futbolcu geçen sezon  Andre Breitenreite'nin takımın başına gelmesi sonrasında kulüpten ayrılmaya karar verdi. Çünkü Breitenreite, daha önce de futbolcu olan babasının takımdan kovulmasına neden olmuştu.

Putin, Rus vatandaşlığına geçirdi

Babası Kazak, annesi ise Alman olan Neustadter, Almanya Genç Milli Takımı'nda forma giymişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in onayıyla Rus vatandaşlığına geçen Neustadter, Rusya Milli Takımı'nı tercih etti.