Eskişehirspor'un Fenerbahçe ile oynayacağı karşılaşmanın kadrosuna alınmayan Belçikalı kaleci, sarı-kırmızılılara haber yolladı.

Boffin için Eskişehirspor'un kapısını 1.5 milyon euroluk teklifle çalan Galatasaray, bir sonraki teklifini 1 milyon euro seviyesinde yapmıştı. Kırmızı-siyahlıların bırakmadığı 27 yaşındaki kaleci, sarı-kırmızılılara gelebilmek için fedakarlık yapmaya hazırlanıyor.

Menajeri aracılığıyla sarı-kırmızılılara gelmek istediğini yineleyen tecrübeli kaleci, Galatasaray'da forma giymeye hazır olduğunu aktardı. Eskişehirspor'daki alacaklarından feragat ederek sarı-kırmızılılara gelebileceğini bildiren Boffin, bonservisinin bir miktarını kendisi ödemiş olacak. Ayrıca tecrübeli eldivenin Galatasaraylı yöneticilere haber yollayarak, 'beni Galatasaray'a alın' dediği bildirildi.

Kurallar gereği tribünde olacak

Fernando Muslera ile rekabete hazır olan Ruud Boffin, transferinin tamamlanması durumunda Uruguaylı kalecinin oynadığı maçlarda kurallar gereği tribünde bekleyecek.

Avusturya’da yapılan 2 kamp döneminde de bir hayli iyi çalışan ve hazırlık maçlarında çok iyi performans gösteren Eray İşcan’dan son derece memnun olan Galatasaray teknik heyetinin eğer Boffin takıma katılırsa Eray’ı 2. kaleci olarak değerlendireceği, Boffin’i ise Muslera’nın cezalı, sakat ya da kadroda olmadığı dönemlerde 1. kaleci olarak düşündüğü öğrenildi.

Süper Lig'de yarın Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Eskişehirspor'da Ruud Boffin 18 kişilik kadroya alınmadı.

2014 yazında Eskişehirspor ile sözleşmesini 2019 yılına kadar uzatan Boffin, geçtiğimiz sezon kırmızı siyahlı takımda 26 maçta forma giymişti.