Galatasaray'ın emektar futbolcusu Sabri Sarıoğlu, Jan Olde Riekerink'in ayrılmasının kesinleşmesiyle rekorunu da geliştirecek. Hollandalı teknik adamın ayrılmasıyla birlikte Sabri Sarıoğlu, Javier Zanetti'den sonra Avrupa'da ikinci sırada yer alacak.

Futbol kariyerine Galatasaray altyapısında başlayan Sabri Sarıoğlu, ilk kez A Takım kadrosuna Mircea Lucescu döneminde alınırken, ilk kez A Takım formasıyla maça çıkma şansını 2002/2003 sezonunda Fatih Terim önderliğinde bulmuştu. O günden bu yana zaman zaman tartışılmasına rağmen Galatasaray forması giyen Sabri Sarıoğlu birçok farklı hocayla da çalışma imkanı buldu. Galatasaray'ın emektar kaptanlarından olan Sabri, çalıştığı teknik direktörler listesine bir yenisini daha ekliyor. 

Lucescu ile Galatasaray A Takım kariyeri başlayan Sabri bugüne kadar sarı-kırmızılı takımda farklı dönemlerde tam 14 teknik adamla çalışma fırsatı buldu. Jan Olde Riekerink'in ardından Galatasaray'a gelmesi beklenen Igor Tudor, Sabri Sarıoğlu'nun çalışacağı 15. teknik direktör olacak.

AVRUPA'DA TEK RAKİBİ INTER'DEN ZANETTI

Sabri Sarıoğlu, bu özelliği ile Avrupa'nın önde gelen kulüplerinde uzun süredir forma giyen isimlerle kıyaslandığında da bir adım öne çıkıyor. Manchester United örneği Sir Alex Ferguson'dan dolayı istisnalar arasında yer alırken, Real Madrid, Barcelona, Inter, Liverpool, Atletico Madrid, Juventus, Bayern Münih gibi takımlarda Sabri Sarıoğlu'nun sayısını geçen ve yaklaşan isim sayısı da oldukça az…

Sabri Sarıoğlu gibi Avrupa'nın önde gelen takımlarının birinde uzun süreli forma giyen isimler deyince akla gelen ilk futbolcular arasında Javier Zanetti yer alıyor. Talleres ve Banfield kariyerlerinin ardından Javier Zanetti'nin Inter kariyeri başladı. Zanneti futbolu bırakana kadar Inter forması giyerken, bu formayla tam 19 sezon oynadı. Tecrübeli Arjantinli oyuncu 19 sezonda Sabri Sarıoğlu'nu geride bırakırken, tam 17 farklı teknik adamla çalıştı.

STEVEN GERRARD ÇOK GERİSİNDE KALDI

Liverpool'un efsane ismi Steven Gerrard ise Sabri Sarıoğlu'nun aksine, teknik adam gönderme konusunda oldukça düşük bir sayıya sahip. Gerrard, Liverpool formasıyla 17 sezon geçirirken sadece 6 farklı menajerle çalıştı.

Barcelona'dan ayrıldıktan sonra Al Sadd'a giden Xavi de uzun yıllar Katalan ekibinde görev yaparken, birçok farklı teknik adamla çalışma fırsatı yakaladı. Ancak Xavi de Steven Gerrard da olduğu gibi sayı olarak Sabri'nin oldukça gerisinde kaldı… Xavi A Takım ile geçirdiği 17 sezonda 11 farklı teknik adamla çalıştı.