Kamp çalışmalarına Antalya'da devam eden Galatasaray'da kaptan Sabri Sarıoğlu, Lig Tv'ye önemli açıklamalar yaptı.

Kampla ilgili konuşarak sözlerine başlayan Sabri Saroğlu, "Çalışmalar iyi gidiyor. Hazırlık maçları oynadık. Önümüzde kupa maçları var. Aşırı idman yapamadık; ama sonuçta futbolcu için en iyi idman maçtır. Şu anda her şey güzel gidiyor" dedi. 

İlk yarıdaki Fenerbahçe ile arasındaki 8 puanlık farkı değerlendiren Sabri, "8 puan kapanamayacak fark değil. Ama olaya şöyle bakmak lazım; yolumuza 3 kulvarda devam ediyoruz. 8 puanlık farkı da beklemiyorduk. Biz kazandıkça, rakibimizin de puan kaybedeceğine inanıyorum. İyi bir ekibiz ve takım arkadaşlarım da buna inanıyor. Bu farkı kapatacak güçteyiz. Sonuçta son iki senenin şampiyonuyuz. İnşallah, ikinci yarıya iyi başlayıp puan farkını kapatmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Galatasaray'ın sezona favori başlamasının hatırlatılması ve puan kayıplarının nedenleri ile ilgili olarak ise Sabri Sarıoğlu, "Sonuçta, her maça kazanmak için çıkıyoruz. Bazen girdiğimiz pozisyonları değerlendiremiyoruz ve puan kayıpları oluyor. Geçen ve önceki seneye göre durgunduk. İkinci yarı ilk yarıdan daha fazla mücadele eden bir takım olacağız. Bu potansiyele sahibiz. Neticede son 2 yıl şampiyon olan kadronun çoğu burada" dedi. 

"EN İYİ ŞAMPİYONLUĞUM..."

Kazanmalarına rağmen tatil edilen Beşiktaş maçını en çok üzüldüğü karşılaşma olarak nitelendiren Galatasaray kaptanı, en anlamlı şampiyonluk olarak da, "Galatasaray'da yaşadığım her şampiyonluk birbirinden anlamlı; ancak en iyisi Fenerbahçe'ye karşı aldığımız Süper Kupa'daki şampiyonluktu. Ona çok sevindim. Neticede ezeli rakibimizin kendi sahasında kazandığımız şampiyonluk keyifliydi" diye konuştu. 

Roberto Mancini'nin kendisini sol bekte bile oynattığının hatırlatılması üzerine, "Mancini, geleli 3-4 ay oldu. Kendi kurduğu bir takım değil. Belki sezon başında gelseydi başka bir takım kurardı. Bize ftubol anlayışını anlatışyor. Her hocanın farklı bir anlayışı var. Biz de elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. Bizim görevimiz hocaların taktiklerini sisteme yansıtmaya çalışmak" ifadelerini kullandı. 

"DROGBA VE SNEIJDER'İN KAPTANI OLMAK..."

Drogba ve Sneijder gibi oyunculara kaptanlık yapmasını ise şu ifadelerle değerlendirdi, "Drogba ve Sneijder hem kariyerli hem de dünya futboluna kendilerini kanıtlamış isimler. Sonuçta ben isimlerin değil, kulübün kaptanıyıyım. Bu görevi de yaptığım için çok gururluyum. Çocukluktan beri Galatasaray'da oynamak hayalimdi. Hem oynadım hem de kaptanı oldum. Bir hayalimi istiyorsam inanarak peşinden gittim. Allah da bu günleri bana gösterdi." 

Eboue'yle aynı mevkide oynamasının hatırlatılması üzerine Sabri, "Eboue çok kaliteli bir oyuncu. Arsenal'de bunu göstermişti. Boy farkımız var. Çok yönlü bir oyuncu, hem defansta hem de ofansta. Galatasray'da 3. yılını geçiriyor. Onunla güzel bir rekabet var. Birmirimize karşı sevgi ve saygımız var. Onunla çok iyi bir diyaloğumuz var. Kim oynarsa oynasın, birbirimize destek veriyoruz." dedi. 

"AZ ATARIM, ÖZ ATARIM"

Çok fazla gol atmamasına karşın iyi goller attığının hatırlatılması üzerine Sabri Sarıoğlu, "Ben az atarım öz atarım. Tekrardan izlediğim zaman goller iyi olmuş. Teknik olarak en beğendiğim gol Bursaspor'a attığım goldü. En anlamlı gol ise Bordeaux maçındaki son dakikadaki golümdü" yorumunu yaptı.