Galatasaray’da Ahmet Akcan’ın görevine son verilmesinin ardından altyapının başına geçirilen Hollandalı antrenör Jan Olde Riekerink, basında hakkında çıkan iddialara yanıt verdi.

Sabah Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Riekerink, “Galatasaray’a A Takım için gelmedim. Beni saha kenarında değil tribünde göreceksiniz. Galatasaray için uzun vadeli projeler hazırlamayı ve başarılı olmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Tavsiyesiyle altyapısına getirildiği Wesley Sneijder hakkında da konuşan Riekerink,”Sneijder’i 11 yaşında altyapıda oynadığı dönemden beri tanıyorum. 19 yaşına kadar altyapıda oynadığı dönemde beraber çalıştık. Sadece Wesley ile değil, kardeşi ve ağabeyi ile de Ajax altyapısında birlikte çalıştık. Tüm Sneijder ailesini tanıyorum. Wesley Sneijder çok özel bir yetenek ve önemli bir futbolcu.” açıklamalarında bulundu.

Tecrübeli antrenör Riekering, geçmiş dönemde Ajax altyapısında çalışmış ve dünya futboluna Galatasaraylı Wesley Sneijder’in yanı sıra Nigel De Jong, Stekelenburg, Van der Wiel, Rafael Van der Vaart gibi isimleri kazandırmıştı. 1995-2002 yılları arasında çalıştığı Ajax altyapısının ardından ise Belçika’nın Gent ve Emmen kulüplerinde teknik direktörlük deneyimleri olan Jan Olde Riekerink Porto’da ise asistan koçluk görevini üstlenmişti.