Galatasaray’ın Kayserispor’dan transfer ettiği genç savunma oyuncusu Salih Dursun, teknik direktör Roberto Mancini’nin kendisinden beklentileri olduğunu söyledi.

Salih Dursun, Galatasaray Dergisi’nin şubat sayısında yer alan röportajında, teknik direktör Mancini ile yaptığı ikili görüşmesiyle ilgili olarak, “Benden beklentileri var. Bu da benim için önemli. Hocamız beni hem hücumda hem de savunmada görmek istiyor. Ama bunun için çok çalışmak gerek” ifadelerini kullandı.

Mancini ile özellikleri hakkında konuşma yaptıklarını anlatan Salih, “Defansif bir oyuncu olduğumu ama nerede görev verirse orada en iyi şekilde oynamaya çalışacağımı söyledim. Ben hoca olsam, bir futbolcumun her yerde oynamasını isterim. Mesela oyuncu değişikliği hakkın yok, raylarla oynamak gerekir. Saha içinde istediğin kaydırmaların rahatça yapabilmen gerekir” değerlendirmesinde bulundu.

Galatasaray takımıyla çıktığı ilk maçta sağ açık olarak görev yaptığının hatırlatılması üzerine genç oyuncu, “Biraz zorluk çektim ama keyif aldım. Savunmaya daha çok yardım etmem lazımdı ama kondisyonum iyi değildi. Maçtan sonra hatalarımı, neden geri dönemediğimi çok düşündüm. Benim için 3-5-2 sisteminde oynamak keyifliydi. O tempoyu yapabilirsek benim için çok daha keyifli olur” şeklinde görüş belirtti.

“KENDİMİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUM”

Salih Dursun, Galatasaray’da performansını daha da artırmak için çaba sarf edeceğini aktararak, şunları söyledi:

“Kendimi geliştirmek istiyorum. Şu anki performansım beni tatmin etmiyor. Oyun bilgim artmalı. Oyuna katkı adına daha fazlasını istiyorum. Futbol artık bir makinenin işlemesi gibi oldu. ‘Güçlüyüm’ diyerek olmuyor. Driplingi iyi yapmak, adam eksiltmek ve asist yapmak gerekiyor. Defansta nasıl durmak gerektiğini, ne zaman ileri çıkıp, ne zaman geri geleceğini bilmen gerekiyor. Benim bu anlamda çok eksiğim var.”

Öte yandan, “Babam tam bir futbol hastası” diyen oyuncu, babasının Fenerbahçeli, kendisinin Galatasaraylı, ablasının ise Beşiktaşlı olduğunu aktardı.

AMK