Olağanüstü toplantının ardından basının karşısına geçen MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, Galatasaray-Trabzonspor maçının hakemi Deniz Ateş Bitnel için gerekli cezai yaptırımların uygulanacağını açıkladı. Ayrıca  Müftüoğlu, maçın tekrar edilmesine gerek bir durumun olmadığını belirtti. 

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva Tesisleri'nde yaptığı açıklamalardan önce çıkan kısımlar şöyle:

Trabzonspor cephesinde olan infialin farkındayız. Deniz Ateş Bitnel kötü hakem performans sergilemiştir. Çoğu trabzonspor olmak üzere birçok hata yapmıştır. Daha önce Trabzonspor'un Osmanlıspor ve Fenerbahçe maçlarını yönetmiş ve takdir görmüştür. Raporlar ve gözlemcinin görüşleri ortadadır. Deniz Ateş Bitnel bizim için önemli bir hakemdir. Değişim ve yenilenme hareketinin en önemli ismidir. Trabzonspor'un üzüntüsünü paylaşıyoruz. Bu doğrultuda gerekli yaptırımları uygulayacağız. 

"Lafı dolandırmaya gerek yok"

Maçtan sonra kimseyle görüşmedim. Lafı dolandırmaya gerek yk. Hakemimiz kötü bir performans sergilemiştir. Başarısız hakemlerin değerlendirmesini yapacağız. Uilenberg ve Rosetti'yle konuyla ilgili görüş alışverişinde bulunacağız. Sezonun geride kalan haftalarını daha iyi geçirmek için çalışmalarımız var. Salih Dursun'un görüntüsü hoş değil, futbol adına hoş değil. PFDK gerekli adımları atacaktır. Zamanla gerekli yaptırımları siz de göreceksiniz. Salih'in kahraman olmasını doğru bulmuyorum.

"Yeni yüzlere ihtiyacımız var"

Bir hakeme kart gösterilmesine Türk hakemliği adına çok üzüldüm. Bizim en önemli konumuz gençleştirme ve yeni yüzleri Türk futboluna kazandırmaktır. Yıldırım Demirören ve yönetimiyle bu yaşanan konuyu istişare ettik ve sonuna kadar arkamızda olduklarını dile getirdiler. Görev vere vere genç hakemleri kazanmaya çalışıyoruz. Yeni yüzlere ihtiyacımız var. Hakem atamalarında son kararı ben veriyorum.

"Ceza olayını konuşacağız"

15 yıl Süper Lig'de 22 yıldır da hakemlik yaptım. 8 aydır bu görevdeyim. Bu sezonla geçen sezon arasında fark yok. Sanki bu sezon daha çok hata yapılmış gibibir algı oluşturuluyor. Bu haftaki Dortmund-Leverkusen maçındaki hataları da gördüm. Bence futbolu hakem odaklı izliyoruz bundan böyle bir sorun ortaya çıkıyor. Genel olarak hakemlerimizi başarılı buluyorum. Biz de ceza sistemi yok. Biz başarısız bir maç yöneten hakemlerimizi dinlendiriyoruz. Ceza olayını önümüzdeki günlerde konuşacağız. Deniz Ateş Bitnel, bir değerlendirme toplantısından sonra evine gitmiştir. Otele götürülmedi. Bu haberler asılsızdır. Hakemlik bir maçla değil, uzun yıllara dayanan performansınıza göre analiz edilir.

"Son 2-3 ayda beğeniliyordu!"

FIFA kokartının ağırlığı onu biraz fazla etkilemiş olabilir. Sanıyorum son maçta bunu daha da fazla hissetti. Bu konuda değerlendirmeyi yapacağız. Son 2-3 ayda Deniz Ateş Bitnel'in performansını beğeniliyordu. Performans olarak FIFA kokartını hak ediyordu. Sanırım bunlar unutuldu. Deniz Ateş Bitnel'in gözlemci değerlendirmesindeki puanı bu yılın en düşük puanı. 7'nin altında.

"İstifa aklımın ucundan geçmedi"

Çok büyük bir uyum içinde çalışıyoruz. İstifa etmek hiç aklımdan geçmedi. Çok net söyleyeyim. Önümüzdeki haftalarda oynanacak maçlara konsantre oldum. Bu maçları çok iyi analiz etmemiz gerektiğini düşündüm. Farklı bir yol haritası üzerinde konuşmadık. Hakemlerin performansını nasıl yükseltebiliriz onu konuştuk.

"Maçı erken bitirmesinde kötü niyet yok"

Bahis şikesi iddiasıyla ilgili elinde belge veya kanıt olan varsa bize ulaştırsın soruşturma açalım. Hakemlerimize güveniyoruz. Bu iddiaları atanlar belgeli şekilde bize başvursunlar o zaman. Sizin düşündüğünüzden kat be kat daha üzüntülü bir durumda. Onun duygusunu ben iyi bilirim, hakem arkadaşlarımız iyi bilir. Maçı erken bitirmesinde kötü niyet bulmuyorum. O durumun şartlarına göre davrandı. 

"Fitness hocası olduğu hakkında bilgim yok"

Hatalar elbette olacaktır. Sonucu etkileyecek hataları en azami şekilde engelleyeceğiz. Jaap Uilenberg ve Roberto Rosetti'yle birlikte çalışacağız ve kamp yapacağız. Serdar Çakır'ın hakem atamalarında etkili olduğunu kim söyledi bilmiyorum ama bunlar doğru değil. Deniz Ateş Bitnel'in fitness hocası olduğu hakkında benim bir bilgim yok. Biz hakem atamasında hata yapmadık. Böyle bir performans beklemiyorduk ama maçta hatalar oldu. Herkesle görüşebiliriz, bizim açımızdan bir sorun yok. Trabzonspor Başkanı'nın görüşlerine saygı duyuyorum. 

"Böyle yansıtmak doğru değil"

Türk hakemliği bir kabuk değiştiriyor. Yeni arkadaşlarımız hata yapabiliyor, tecrübeli arkadaşlarımız da hata yapabiliyor. Burada tecrübe eksikliği önemli. Maçlarda yapılan spesifik yapılan hataların, bütün maçlarda oluyormuş gibi yansıtmak doğru değil. Oyunu okumakta eksik olduğumuzu ve yetenek konusunda eksik olduğumuz doğru olabilir ama zeka konusunda katılmıyorum. Hepsi zeki çocuklar.

"Yabancı hakeme olumsuz bakıyorum"

Son haftalarda hakem performansları hep iyiye doğru gitmiştir. Hakemler daha iyi performanslar ortaya koymuştur. Yabancı hakeme her zaman olumsuz baktım, her zaman da olumsuz bakacağım. Maç öncesinde ve sonrasında hakemlerimizin telefonları hep kapalıdır. Bunlar bizim talimatlarımızdır ve bu talimatları her zaman takip ediyoruz. Türkiye'deki hakemlikle ilgiili dedikodu ortamı bizi rahatsız ediyor.