Roma’dan tarifeli uçakla İstanbul’a inen Dzemaili ve Pandev tesislerde Teknik Direktör Cesari Prandelli ile bir araya geldiler. Sağlık kontrolünden geçirilen ikili akşam saatlerinde ise Başkan Ünal Aysal’ın ofisinde resmi sözleşmeye imza attı.
İmza sırasında Başkan Ünal Aysal “Galatasaray ailesine hoş geldiniz. Şimdiden tebrik ederim bu sezonun şampiyonuna imza attınız” dedi. Gece ise kulüp tarafından oyuncuların maliyetleri açıklandı. Pandev’le 1+1 yıllık sözleşme imzalandığını belirten sarı-kırmızılılar oyuncuya 2.4 milyon euro ödeneceğini bildirdi.

Pandev’in 27 maçta en az 30 dakika oynaması halinde sözleşmesinin otomotikman uzayacağı vurgulandı. Pandev için bonservis ödenmeyeceğini açıklayan kulüp Dzemaili için 2 milyon 350 bin euro ödeceğini bildirdi. 3 yıllık anlaşma sağlanan Dzemaili’nin ilk sezon 2.4, diğer sezonlar için de 2.1 milyon euro alacağı belirtildi.

‘Sürekli izliyordu’

Cesare Prandelli’nin yardımcısı Silva Berti, Radio Napoli’ye, Pandev ve Dzemaili’nin transferlerini değerlendirdi. Berti, “Prandelli, Pandev’i Fiorentina’da çalıştığı dönemden bu yana takip ediyordu. Her zaman listesinde yer alırdı. Şüphe etmeden transferi gerçekleştirdi. Dzemaili de çok düzgün ve beğendiği bir oyuncuydu. Napoli’den ikisini de aldık. İkisi de saygı duyulacak, milli takım forması giyen futbolcular. Geldikleri için çok mutluyuz” dedi.

Güven verdi

İtalya’da yaşayan işadamı Ali Güven, Wesley Sneijder ile Cesare Prandelli’de olduğu gibi Pandev ve Dzemaili transferlerinde de etkin rol oynadı. Başkan Ünal Aysal’ın yetki verdiği Güven’in ikna edilmesi bir hayli zor olan Napoli Kulübü Başkanı Aurelio De Laurentiis’le görüşmeleri gerçekleştirdiği ve kıran kırana pazarlıklar yapıldığı öğrenildi. Bütün süreci yakından takip eden Başkan Aysal’ın onay vermesinden sonra ise transferler tamamlandı.

‘Gol atmak 2. planda’

Teknik Direktör Prandelli ile objektiflere poz veren iki yeni transfer daha sonra GSTV’ye açıklamalarda bulundu. Goran Pandev transferde emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Galatasaray gibi büyük bir camiaya geldim. Benim için gol atmak ikinci planda. Forvete ve takıma yardımcı olmak daha önemli. Golü takım olarak atıyorsunuz. Takımın kazanması da benim için daha önemli. Prandelli çok büyük teknik adam” diye konuştu.

Blerim Dzemaili ise “İsviçre’de bir çok Türk var. Hemen hemen hepsi Galatasaray’ı tutuyor. Prandelli bana gelirmisin diye sorunca düşünmeden evet dedim. Dünya çapında ün salmış bir kulübe gelmekte hiç tereddüt etmedim. Orta sahanın her bölgesinde oynayabiliyorum. Ofans oynamayı daha çok seviyorum. Napoli’de uzaktan birçok golüm var” dedi.