Hollandalı teknik adam, Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Medya Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Süper Lig'de ilk 16 haftalık bölümünü lider Medipol Başakşehir'in üç puan gerisinde kapattıklarını hatırlatarak, "Bakıldığı zaman kötü bir yerde olduğumuz söylenemez. İkinci bölüme umutlu bakma açısından yerimizin iyi olduğunu söyleyebilirim." dedi. 

İkinci bölüme iki zorlu deplasman maçıyla başlayacaklarını vurgulayan Riekerink, "Ayrıca bu maçların arasında bir kupa maçı oynayacağız. Ligin ilk yarısında belirli bir dönem düşüş yaşayıp, ondan sonra 5 maçta 13 puan hedefini gerçekleştirilen bir Galatasaray var. İlk yarının çok kötü geçtiğini söylememem. İkinci yarıya daha umutlu bir şekilde başlayacağız." diye konuştu.

Hollandalı teknik adam, Süper Lig'de üst üste deplasmanda oynayacakları Atiker Konyaspor ve Kardemir Karabükspor maçlarından galibiyetle ayrılmayı hedeflediklerini dile getirdi.

"Ahmet Yılmaz Çalık, beğendiğim bir stoper"

Jan Olde Riekerink, Gençlerbirliği'nde oynayan milli futbolcu Ahmet Yılmaz Çalık'ın transferinde sona geldiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bundan önce olduğu gibi, bu dönemde de benim seyrettiğim ve beğendiğim oyuncular transfer ediliyor. Yönetimimiz ile çok iyi bir iş birliği içerisindeyiz. Burada belirleyici şey benim beğenmem. Ahmet Yılmaz Çalık da beğendiğim bir stoper. Milli takımda da oynayan çok iyi bir stoper olduğunu düşünüyorum. Türk olması bizim için büyük bir avantaj. Ligi bilen bir oyuncu. Hem karakteri iyi hem de futbolculuğu anlamında benim beğendiğim bir isim."

Tolga aramızda olmayacak"

Jan Olde Riekerink, sakatlıktan çıkan oyuncularından Tolga Ciğerci'nin Atiker Konyaspor maçında kadroda olamayacağını ifade etti.

Sakatlıklar nedeniyle bir süredir forma giyemeyen futbolcularla ilgili bilgi veren Riekerink, "Tolga, Atiker Konyaspor maçında aramızda olamayacak. Çünkü bizimle beraber çalışma şansı olmadı. Hazır değil. Sinan Gümüş'ün iyileşme süreci hızlı bir şekilde devam ediyor. Küçük de olsa bizimle olma şansı var. Podolski, takımla antrenman yapıyor. Sakatlığı geçti ama antrenmana hazır olmak, maça hazır olmak anlamına gelmiyor. O yüzden Podolski konusunda sabırlı olmamız lazım." değerlendirmesinde bulundu.

"Yasin aramıza katıldı"

Jan Olde Riekerink, Ziraat Türkiye Kupası'nda iki hafta önce oynadıkları Tuzlaspor maçında gördüğü kırmızı kart sonrası kadro dışı bırakılan Yasin Öztekin'in tekrar takıma dahil olduğunu açıkladı.

Yasin Öztekin'in takımın önemli bir parçası olduğunu aktaran Riekerink, "Yasin bugün aramıza katıldı. Kulübümüzün verdiği bir ceza vardı. O ceza bitti ve bugün bizimle beraber. Kırmızı kart cezalısı olduğu için Atiker Konyaspor maçında forma giyemeyecek ama ondan sonra forma şansı bulmaya devam edecektir." şeklinde görüş belirtti.

Atiker Konyaspor ile yapacakları maçın zor olacağını dile getiren Hollandalı teknik adam, "İyi organize olan ve fiziksek anlamda güçlü bir takımla oynayacağız. Onları en iyi şekilde analiz ettik. Ona göre hazırlığımızı yaptık. Farklı bir sistemle oynayabiliriz. Oyuncularımızın da maça ne kadar hazır olduğu önemli. Podolski hazır olursa, çift forvetle de başlayabiliriz." diye konuştu.

"Umarım Podolski bizimle devam eder"

Jan Olde Riekerink, transfer konusunda çalışmalarının devam ettiğini anlatarak, "Forvette bize katkı sağlayacak oyuncuları araştırıyoruz. Ancak bu pozisyona yapacağımız transfer Podolski'nin geleceğiyle alakalı. Bazı tekliflerin olduğunu biliyorum. Onun kalıp kalmaması bu transferi şekillendirecektir. Podolski önemli ve kaliteli bir oyuncu. Umarım bizimle devam eder. Gitmesi halinde, orada bir ihtiyaç doğacaktır." ifadelerini kullandı.

Kadrolarına dahil ettikleri Garry Rodriguez'in kaliteli bir oyuncu olduğunu vurgulayan Riekerink, stoper transferi konusunda ise "Başka bir stoperin alınması mümkün. Sakatlığı geçen Koray Günter yarın aramıza katılacak. Topla antrenmanlara başladı. Baktığımızda stoper mevki bizim için acil bir mevki. Çünkü şu anda elimizde o mevkide oynayan Hakan Balta ve Semih Kaya var. Aciliyeti çok yüksek. Koray'ın durumuyla beraber, kararımız biraz daha şekillenecektir." değerlendirmesini yaptı.

Toplantının ardından basın mensupları, Hollandalı teknik adama, kupa ile sevinç gösterisi yaptığı zaman çekilen bir fotoğrafını hediye etti. 

Basın mensuplarına teşekkür eden Riekerink, "Umarım mayısta yenisini çekeriz." dedi.