Bu performans artışı sonrasında sarı-kırmızılı taraftarlar, Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'in, kendi döneminde pek şans vermediği bu oyunculara A Milli formayı verip vermeyeceğini merak etmeye başladı.

Galatasaray ikinci yarıya bomba gibi başladı. Rakip kaleye 14 gol gönderen sarı-kırmızılılar, kalesinde ise hiç gol görmedi. Bu başarının altında teknik direktör Roberto Mancini'nin savunma kurgusu olduğu kadar bu bölgedeki isimlerin üstlendiği kilit rolün de payı var. Ceyhun Gülselam, Sabri Sarıoğlu ve Hakan Balta üçlüsünün performanslarındaki büyük artış takımın tamamına olumlu şekilde yansıdı.

MİLLİ FORMADAN UZAKLAŞTILAR

Fatih Terim'in milli takım döneminde ilk kez milli forma ile tanışan Ceyhun Gülselam, en son 2010 Dünya Kupası elemelerinde boy gösterdi ve burada 3 maçta forma şansı buldu. Genç futbolcu 2010'dan sonra milli forma yüzü görmedi. Mancini'nin gözdesi haline gelen 26 yaşındaki futbolcu, defansın göbeğinde ve ön liberoda başarılı bir grafik sergiliyor. Yeni sezonda Terim'in çok şey beklediği Ceyhun için Mancini radikal bir hamle yaptı ve onu sık sık ilk 11'de görevlendirdi. Terim'in de Ceyhun'daki gelişmeyi takdir ettiği ve oyuncuyu mercek altına aldığı biliniyor.

SABRİ VİTESİ ARTIRDI

Performansı gözle görülür biçimde artan diğer bir isim de Sabri Sarıoğlu. Bölgesinde Emmanuel Eboue, Salih Dursun ve Veysel Sarı gibi isimler olmasına karşın performansıyla parmak ısırtan Galatasaray'ın kaptanı, sahadaki özverisi ve çalışkanlığıyla İtalyan teknik adamın gözüne girdi. Geçmiş dönemlerde periyodik olarak milli formayı sırtına geçiren deneyimli oyuncu 2014 Dünya Kupası Elemeleri'nde kesik yedi. Milli Takım'da bu bölgedeki en ciddi rakibi Gökhan Gönül olan Sabri hakkında verilecek karar da merak uyandırıyor.

ŞANSSIZLIĞA "BALTA" DARBESİ!

Bu üçlü arasında en çok dikkat çeken isim ise Hakan Balta oldu. Galatasaray'daki ilk yıllarında Türkiye'nin tartışmasız 1 numaralı sol beki olan Balta, yaşadığı sakatlıklar ve istikrarsız formu dolayısıyla gözle görülür bir düşüş yaşadı. Fatih Terim Galatasaray'daki son döneminde onu yedek kulübesine mahkum etti. Sol açık olan Albert Riera'yı ona tercih etti. Fakat tecrübeli futbolcu Mancini'nin çok sistemli oyununda görevini en iyi şekilde yaptı ve kilit adam oldu.

Hakan Balta'da milli formayı en son 2012 Avrupa Şampiyonası'nda sırtına geçirdi. Abdullah Avcı döneminde şans bulamayan 30 yaşındaki futbolcu, bu performansını sürdürürse milli takımın kanayan yarası olan sol bek bölgesine ilaç olacağa benziyor.

Dünya Kupası 2014'e katılma şansını kaçıran Ay-Yıldızlı'lar, şansını Dünya Kupası'nın ardından başlayacak olan Euro 2016 serüveninde deneyecek.

Sporx