Galatasaray Lisesi’nde saat 10.00’da başlayacak genel kurul toplantısında, kulübün 8 bin 544 aktif üyesinden, kaydı açık ve aidatları yatırılmış 6 bin 814’ü sandık başına gidebilecek. Seçimde Alp Yalman ile Duygun Yarsuvat yarışacak.

Galatasaray Kulübü bugün yapılacak olağanüstü seçimli genel kurul toplantısında 98. dönem yönetimini seçecek.

Galatasaray Lisesi’nde saat 10.00’da başlayacak genel kurul toplantısında, kulübün 8 bin 544 aktif üyesinden, kaydı açık ve aidatları yatırılmış 6 bin 814’ü sandık başına gidebilecek. Kongre üyelerinin oylarını kullanabilmeleri için Galatasaray  Lisesi’nde 15 sandık kurulacak ve saat 15.00’te oy kullanma işlemi sona erecek.

Sarı-kırmızılı kulüpte 3,5 yıldır başkanlık görevini sürdüren ve bu  kez aday olmayan Ünal Aysal’ın ardından yeni başkan olabilmek için Alp Yalman ile  Duygun Yarsuvat yarışacak. Genel kurul üyeleri, seçimde Alp Yalman’ı desteklemek için “sarı”,  Duygun Yarsuvat’ı desteklemek için de “kırmızı” renkli oy pusulalarını kullanacak.

Galatasaray Kulübü’nün 34. başkanı olarak 14 Mayıs 2011 tarihinde olağanüstü genel kurulda göreve gelen Ünal Aysal, 3 yıl için seçilen ilk başkan olma özelliği taşımasına karşın, görev süresinin ikinci yılında yeniden kulübü olağanüstü seçimli genel kurula götürerek yönetimini yeniledi. Aysal, üzerinden  yaklaşık 1,5 yıl geçmesinin ardından tekrar olağanüstü kongre kararı alıp, bu kez aday olmadı.

18. kez olağanüstü

Son 3,5 yıl içinde 3. olağanüstü seçimli genel kurulunu düzenleyecek  olan sarı-kırmızılı kulüp, tarihinde de bunu 18. kez tekrarlamış olacak. Toplamda 98. dönem genel kurulunu düzenleyecek olan sarı-kırmızılı kulüp, 1926, 1931, 1932 (3 kez), 1934 (2 kez), 1935, 1939 (3 kez), 1950, 1968,  1975, 2001, 2011 ve 2013 yıllarının ardından 18. kez başkanını olağanüstü seçimli  genel kurulda belirleyecek.

"G.Saray sağduyu sahibidir"

Başkan adaylarından Alp Yalman, Galatasaray’ın belirsizlik sürecine sürüklendiğini gördüğü için başkanlığa aday olduğunu, göreve gelmeleri halinde teknik ekibe ön yargılı davranmayacaklarını söyledi. NTV Spor’a konuşan Yalman, “Şu anda Galatasaray’ın mali tablosunda parlak bir durum yok. İnşallah içinden çıkılmaz boyutta değildir. Şu ana kadar yaptığımız mali analizlerle Galatasaray için çıkış yolunu bulabileceğimizi ve belli bir süre içinde kulübü borçsuz harçsız bir hale getirebileceğimizi düşünüyoruz” dedi.

Erkek Basketbol Takımı’nın final serisinin son maçına çıkmaması konusuna da değinen Yalman, “Bu kararı ne sebeple aldıklarını bilmiyorum. Ancak ben olsaydım maça çıkardık” diye konuştu. Galatasaray’da kadrodışı bırakılan Sabri Sarıoğlu hakkındaki görüşlerini açıklayan Yalman, “Bir futbolcuyu takımda düşünmeyebilirsiniz. Bu çok normal, ama Galatasaray altyapısından yetişmiş ve kulübü bu kadar hizmeti olan bir futbolcuya en azından bu şekilde davranılmamalıydı” dedi.

Seçimle ilgili düşüncelerini de açıklayan Yalman, “Seçime fazla katılımın olmasından yanayım. Bu seçim sonucuyla ilgili bir şey değil. Galatasaray üyelerinin Galatasaray problemlerine ne kadar ilgi gösterdiği anlamına gelecek. Galatasaray Kongresi sağduyu sahibidir” ifadelerini kullandı.

"İlk işim denetleme olacak"

Alp Yalman’ın rakibi Duygun Yarsuvat ise Point Otel’de dün gece üyelerle bir araya geldi. Yarsuvat, kulübün bir kaos döneminden geçtiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Sizler de bunu söylüyorsunuz. Müstafi bir başkanın iki kere denediği yöntem sonucu Galatasaray tüzüğünün ilkelerini ortadan kaldırırcasına başkanlığı bırakıp gittiğine şahit oldum. Gelenekleri bir kere kırarsanız, bu böyle devam eder. 210 gün başkanlık yapacağım dedim. Bunu tüzük diyor. Yapacağım ilk şey kurallara saygıyı öğretmek, ikincisi ise bu bayrağı almak için Galatasaraylılar’a zaman tanımak. 2015’in mayıs ayının ikinci yarısında yapılması gereken seçimde birden fazla aday çıkacaktır. Baskın bir seçime yer vermemek gerekir. Baskın seçim bir kere yapıldı başarılı olmadı. İkinci kere olduğu için başkan bir daha seçime girmedi”

Yarsuvat, göreve gelmeleri halinde ilk işlerinin mali denetim olacağını ve bunların Galatasaraylılar’ın bilgisine sunulacağını belirtti, “Böylece nereden geldiğimizi ve nereye gidebileceğimizi göreceğiz. En iyi yalan gerçektir. Kasayı açtığımızda içinin boş olduğunu göreceğiz” dedi.

Alp Yalman’ın listesi
M.Taner Aşkın
A.Nasuhi Sezgin
Işın Çelebi
Levent Nazifoğlu
Mehmet Dedeoğlu
Alper Narman
Aydın Yardım
Abdullah Kavukçu
Dikran Gülmezgil

Yedek:
Mehmet Altıoklar
Levent Karadeniz
Can Natan
Erdem Keçeci
Erol Türk

Duygun Yarsuvat’ın listesi
Hamdi Yasaman
D.Aydın Özbek
Mehmet İpekdokuyan
Abdurrahim Albayrak
Mehmet Can Topsakal
Cem Kınay
İsmail Sarıkaya
Mete İkiz
Ahmet Tunç Akan
Ebru Köksal

Yedek:
Ceyda Gürcan
H.Murat Atay
H.Ural Aküzüm
Ali Yüce
S.Arda Üçer