Sezona şampiyon apoleti ile başlayan ancak üst üste gelen kötü sonuçlarla birlikte teknik adam sirkülasyonuna giren G.Saray’da 4. teknik adam olarak yedek kulübesine Jan Olde Riekerink oturdu. Kariyerinde bu seviyede takım çalıştırmamış olan ve alt yapılarda görev alan 53 yaşındaki çalıştırıcı, sarı-kırmızılıların tam da ‘çöktü’ dendiği dönemde görevine başladı.

Orhan Atik ile birlikte takımı yönetmeye başlayan Riekerink, üst üste gelen kötü sonuçlarla altk yapıya geri dönmesi planlanırken zaman içinde oyuncularla iyi bir diyalog kurdu.. İlk etapta skor olarak olumlu sonuçlar alınmasa da futbolun iyiye gitmesi herkese umut verdi. Oyuncularla yakından ilgilenen, alt yapı eğitimindeki bilgisi sayesinde bazı oyunculara durmaları gereken yerden, yapmaları gereken koşulara kadar detaylı bilgiler veren Riekerink, takıma da kendini bir hayli sevdirdi.

Hoca bulunamazsa aday Riekerink

Galatasaray Kongre üyesi olan ve sarı-kırmızılı camiayı yakından tanıyan Ali Fatinoğlu, mali tablo göz önüne alındığında en ekonomik teknik adamın Riekerink olduğunu ve yeni sezonda futbol takımının Hollandalı’ya teslim edilebileceğini söyledi.

Radyospor'da Orkun Yazgan'ın hazırlayıp sunduğu "Başka Futbol Yok" programında birbirinden önemli açıklamalar yapan Ali Fatinoğlu sıradışı açıklamalarda bulundu.

“Riekerink en doğru seçim olur”

Galatasaray’ın ligin devre arasında bile şampiyonluk şansının bulunduğunu ancak takımın kondisyonunun olmaması ve yanlış teknik adam seçiminden dolayı bu duruma geldiğinin altını çizen Ali Fatinoğlu, Riekerink hakkında şunları söyledi: “Riekerink geldiğinden bu yana takım kıpırdamaya başladı, reaksiyon vermeye başladı. Yeni sezon için Riekerink ile devam edilirse kimse şaşırmasın !.. Ekonomik bir ihtiyaç söz konusu ve buna çok uygun Riekerink. Çok doğru isim, takımı tanıyor, Sneijder ile arası da iyi. Doğru adamı doğru yerde oynattı, alt yapıyı da biliyor, genç yeteneklere kapısı açık olur. En önemlisi sezon başından beri eksik olan kondisyonu kısa sürede takıma yükledi, bir de kupayı kazanırsa kesin kalır.”

Basketboldaki Avrupa kupasının ekonomik getirisi nerede?
Ali Fatinoğlu, Galatasaray Yönetimi’nin bir işadamı vizyonu ile hareket edemediğini de vurgulayarak; “Avrupa’da kupa kazanmış basketbol takımınız var ve siz bunu ekonomik getiriye çeviremiyorsunuz. Galatasaray şampiyonluğu niye paraya çeviremiyor ?

“Bu markayı yönetemiyorlar”

“Bu markayı yönetemiyorlar, Galatasaray markasını layıkıyla yönetsen zaten sorun kalmayacak. Mağaza açarak ürün satamazsın, Türkiye genelinde cornerlar üreteceksin, tüm AVM’lere yerleşeceksin. Personel çalıştırmayacaksın ve depo tutmayacaksın. Giderlerin az olacak ve ürün çeşitliliğini hemen birilerine satıp sen uğraşmayacaksın. Herkesin girip çıktığı , ulaşımı kolay olan AVM’lerde Galatasaray cornerlarını kuracaksın, bu kadar kolay ve kar marjı yükselir”