UEFA, Finansal Fair Play kriterlerine uymadığı gerekçesiyle uzun süredir yakın takibe aldığı G.Saray’a 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası verdi. 23 Şubat’ta İsviçre’de giderek yapılan savunma sonrası başkan Dursun Özbek “Burada ortaya koyduğumuz deliller G.Saray’ın ceza almamasını gerektiriyor” dese de sarı-kırmızılılar cezadan kurtulamadı.

Galatasaray'ın açıklamasında G.Saray’ın mali yapısını ve maaş giderlerini izlemeye devam edeceğine dikkat çekilirken bu konunun aslı şu: 21 sayfalık metinde UEFA’dan G.Saray’a önümüzdeki 2 yıllık süreçte yıl için maaş sınırlaması ve bonservis konusunda da ‘sattığın kadar harcayabilirsin’ yaptırımı da var. Bu rakamların önümüzdeki günlerde kulübe gönderilmesi beklenirken, ücretleri UEFA’nın istediği seviyeye getirmeye mecbur olan sarı-kırmızılılar futbolcularla mecburen masaya oturmak zorunda. UEFA, benzer bir yaptırımı Beşiktaş'a da uygulamış ve siyah-beyazlı kulüp Demba Ba, Atınç Nukan ve Ersan Adem Gülüm'ü satmıştı.

Transfer politikası değişecek

İki sezon boyunca takıma yapılacak harcamalarda elini sıkı tutmak zorunda olacak Galatasaray, bir yandan da şampiyonluk mücadelesi vermeye devam edecek. Ama bunu yaparken de yüksek bonservisli ve ücretli çok sayıda oyuncu alma lüksüne sahip olamayacak. Öncelik, bonservisi elinde ve ücreti düşük ama aynı zamanda da kaliteli oyuncu almakta olacak. Kulüp, belki elindeki yüksek kontratlı yıldızları satma yoluna da gidebilir veya kontratlarda revizyon isteyebilir. Maç başı ücretler ve primler de yeniden yapılandırılacak. Kulüp personel giderlerinde de tasarrufa gidecek.