İtalyan teknik adam, fizik gücü üst seviyede ve takım halinde defans yapan bir kadro oluşturmak istiyor. Göreve geldiği günden beri takımın fizik kapasitesini arttırmak istediğini ifade eden Mancini, Antalya kampında oyuncularına yoğun bir program uygulayacak. Özellikle defansif anlamda sıkıntılar yaşayan Galatasaray'a blok halinde savunma yapmayı ezberletmek isteyen tecrübeli teknik adam, alan savunması üzerinde çalışmalar yapacak.

İdari yardımcılığa Ujfalusi'nin gelişiyle birlikte savunma oyuncularıyla daha yakından ilgilenmeyi planlayan Roberto Mancini, ikinci yarı daha sağlam bir defans kurgulamak istiyor. Brezilyalı Alex Telles'in transferiyle birlikte sol bek sıkıntısını da çözen Mancini, takımda kalması durumunda Riera'yı hücumda daha çok kullanabilecek.

Ziraat Türkiye Kupası'nda yedek oyunculara şans vermeyi planlayan İtalyan teknik adam, Alex Telles'in fizik durumuna göre Brezilyalı oyuncuya kupa maçında görev verecek. Telles'in bir an önce takıma alışması gerektiğini düşünen Roberto Mancini, ikinci yarı öncesi yedeklerin son durumunu Ziraat Türkiye Kupası'nda görmeyi planlıyor.

Galatasaray, 26 Ocak'ta başlayacak Süper Lig öncesi kupada Tokatspor, M.P. Antalyaspor ve Elazığspor ile karşı karşıya gelecek.