UEFA'nın verdiği Avrupa'dan bir yıl men cezasının sorumlusu olarak Başkan Dursun Özbek ve mevcut yönetimi gösterdi.

İşte Ahmet Özdoğan'ın Dursun Özbek başkanlığındaki Galatasaray Yönetimi'nin UEFA'da yaptığı savunmada tespit ettiği hatalar:

1. Duygun Yarsuvat'ın 7 aylık dönemi hiç yaşanmamış gibi savunma yapılmış. 'Tasarruf tedbirleri 2015 Mayıs ayında başladı' diyor Dursun Özbek ama 2014 Ekim ayında başlamıştı.

2. Finansal Fair-Play'de yargı komisyonuna gidip eleştiride bulunuyorsunuz. Yani mahkemeye gidip kanunları eleştiriyorsunuz. Böyle savunma olur mu?

3. Burak Yılmaz'ı Çin kulübüne 8'e değil 5.25 milyon Euro'ya sattınız.

4. 23 futbolcu sattığınızı söylediniz ama ben öyle bir şey bilmiyorum.

5. UEFA diyor ki; 'Futbolculara ödemeler Euro olarak devam etmiş. Kur zararı yazmışsınız.' Ama 2014 yılında Başkan Ünal Aysal kur sabitlemesi yaptı ve Selçuk İnan ile Burak Yılmaz'ın sözleşmeleri ilk örnekleri... Döviz borçları Türk lirasına çevrildi. Galatasaray'da kur farkı düştü. Fakat bunu da savunamamışlar.

UEFA BİZE MEN CEZASI VERMEZDİ!

Özdoğan, UEFA ile görüşmede masaya 134 yerine 23.5 milyon Euro zarar ile oturulabileceğini iddia etti ve şu açıklamayı yaptı: Üç yıllık zararımız 164 milyon Euro. 30 milyon tolere edilip, 134 milyona düşüyor. Mağazacılığın bize geri gelmesi 72.5 milyon Euro'ya mal oluyor. Biz mağazacılığı kulübe satmış olsaydık, açığımız 61.5 milyon Euro olacaktı. Dursun Özbek dedi ki; 'UEFA mağazacılığı kabul etmiyor.' UEFA'nın gerekçeli kararında ise mağazacılıkla ilgili tek kelime yok! 134 milyon Euro açık için UEFA diyor ki; 'Toplam borcunda 23 milyon Euro kur farkı bir şey ifade etmiyor.' Ama 61.5 milyon Euro'da 23 milyon Euro çok ciddi fark ederdi. UEFA 15 milyon Euro da yayın geliri zararı çıkarmıştı 2013 ve 2014'te. Bunları topladığınızda aştığınız rakam 23.5 milyon Euro olurdu. 23.5 milyon Euro gibi bir rakamla UEFA Galatasaray'a Avrupa'ya gitmeme cezası veremezdi.

AVRUPA OLMAZSA ZARAR 450 MİLYON TL

Galatasaray bu sezon Avrupa biletini alamazsa bir anlamda iki sene men yemiş olacak. Bunun maliyeti de 450 milyon TL'dir. Bunların içinde marka değeri, hisse senedi varlık kaybı, oyuncuların değerinin düşmesi, forma satışların çok azalacak olması, tribün gelirleri, sponsor gelirleri var.

TERCÜMANDAN SPORTİF DİREKTÖR OLMAZ

Yönetimin sportif direktörlük için görüştüğü isimlere de göndermede bulunan Ahmet Özdoğan'ın yorumu şöyle: Sportif direktör formülü gerçekleştirilmelidir. Ama bu sportif direktör gerçekten sportif direktör olmalı. Tercümandan sportif direktör olmaz! Sportif direktöre 'evet' ama Türk yapısında bir direktör yaratmak lazım. Ve bu da Türk tercüman tarafından olmaz. Galatasaray'ın buna bir çare bulması gerekiyor.

İNSAN HATA YAPAR AMA SÜREKLİ DEĞİL

Başkan Dursun Özbek'e sert mesajlar gönderen Ahmet Özdoğan sözlerine şöyle devam etti: Mayıs'ta Duygun Bey'den şampiyon takım alındı. 8-9 oyuncu transfer edildi ve hepsinin değeri düştü. Keşke hiçbir şey yapmasalardı! Bütün başarısızlığın nedeni sensin. İnsan hata yapar ama sürekli hata yapmaz. Bunun bedelini kim ödeyecek?

BAŞKAN 'SEÇİM' MESAJINI ARTIK ALMALI

"Çaykur Rizespor'a son dakikada gol atıyoruz; tribünler 'Yönetim istifa' diyor, basketbolda EuroCup'ta finale kalıyoruz ama taraftarlar yine 'Yönetim istifa' diyor. Bu mesajı al artık Dursun Özbek. Sana 'Git' demiyorum, sana 'Seçime git' diyorum. Gidip gitmeyeceğine de Genel Kurul karar versin. Seçimi yine Dursun Özbek kazanırsa kimse bir şey diyemez. Başkan olduğun son seçimde çalışmaya başladığın yönetimden 2 yöneticin istifa etmiş, 2 yeni yönetici daha alırsın."