Derbinin 84. dakikasında takım arkadaşı Motta'nın tekmesiyle bir süre bilincini kaybeden kaleci Cenk'in tedavisinin ardından sahadaki ilk sözleri "Hiç bir şey hatırlamıyorum, bana ne oldu?" olmuştu..

Pozisyonun ardından 11 dakika daha sahada kalan ve sporcu sağlığına aykırı olan bu durum büyük eleştiri konusu olan Cenk'le ilgili, en çarpıcı uyarıyı G.Saray kaptanı Selçuk ile Burak'ın yaptıkları öğrenildi..

Kulüp kaynaklarından teyit edilen bilgiye göre Selçuk, tedavi için sahaya giren Beşiktaş doktoru Ertuğrul Karanlık'a "Hoca Cenk'in durumu iyi gözükmüyor.. Bu halde maça devam etmesin.. Bu takdirde değişiklik hakkınız kalmadığı için kaleye başka bir futbolcunuz geçecek.. Geçsin.. Ben sana G.Saray kaptanı olarak garanti veriyorum, maç bitene kadar sizin kaleye şut atmayacağız" teklifini yaptı..

Karanlık ise "Buna ben karar veremem" diyerek Selçuk ile Burak'ın teklifini geri çevirdi.. Selçuk-Burak ikilisi aynı teklifi bu sefer Beşiktaşlı futbolculara da yaptılar; ancak Beşiktaşlılar'ın kararı Cenk'i oynatmak oldu...

Vatan