Galatasaray Takımı Kaptanı Selçuk İnan, Beşiktaş ile oynadıkları derbi maçı kazandıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

TRT1'de yayınlanan "Stadyum" programında soruları yanıtlayan Selçuk İnan, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynamanın kolay olmadığını belirterek, "Biz bir maç oynadık ama Beşiktaşlı arkadaşlarla konuştum, gerçekten çok zor bir zeminde mücadele ediyorlar. O sahada futbol oynamak zor. Biz inanmıştık, ne olursa olsun bu maçı kazanacaktık. Kazandığımız için çok mutluyuz" diye konuştu.

"Veli'ye iyilik yaptım"

Beşiktaşlı Veli Kavlak'ın kırmızı kart gördüğü pozisyonla ilgili olarak Selçuk, şunları kaydetti:

"Olcay, Melo'ya sert bir faul yaptı. Sonra Melo'ya kızdı. Onun üzerine Veli geldi. Veli'nin hareketi bence kırmızı kart. Bir oyuncunun bir oyuncuya vurma hakkı olduğunu düşünmüyorum. Veli'ye iyilik yaptım ve vurmadan önce 'Yapma kırmızı kart görürsün' dedim. Bunların hepsi bizim arkadaşımız. Kimsenin atılmasını istemem. Kesinlikle boğazına bir şey yapmadım, eğer öyle düşünüyorlarsa sadece gülerim. Veli'nin eli Sneijder'in gözüne geliyor. Yapmaması lazım."

"Prandelli döneminde daha çok defansif oynuyorduk"

Selçuk İnan, Mancini ve Prandelli dönemindeki performansıyla ilgili çok haber yapıldığını, teknik direktörlerin oyun anlayışlarının kendilerini ilgilendirmediğini, verilen görevi yapmaya çalıştığını anlattı.

Prandelli'nin İtalya Milli Takımı'nı çalıştırmış, kendini kanıtlamış bir teknik adam olduğunu vurgulayan Selçuk, şöyle devam etti:

"Ancak Galatasaray'da bizden istedikleri tutmayabilir, bu normaldir. Fakat bazı insanlar 'Prandelli döneminde oynamadınız' diyor. Hocalar ne istiyorsa biz onu yapmaya çalışıyoruz. Prandelli İtalyan olduğu için daha çok defansif oynuyorduk. Bizden onu istiyordu. Gerçekten inanılmaz bir insan, onu çok seviyorum. 'İyi ki Prandelli gitti' gibi bir şey söylemedim. Bu, benim adamlığıma yakışmaz. Hamza hocanın gelmesi tabii ki bazı değişikleri de getirdi. Çünkü Hamza hoca bize sürekli oynamamız gerektiğini söylüyor. Belki diğer takımlar defans yaparak da şampiyon olmuşlardır. Ancak biz Galatasaray'da bunu hiç yapamadık. Galatasaray her zaman oynamak isteyen, önde basan ve maçı kazanan, koparan bir takım oldu. Belki Prandelli bunu tam idrak edemedi. Bizden başka şeyler istedi, o da tutmadı, aşı tutmadı."

Prandelli'nin "Türkiye ligi bizim için daha önemli" yönündeki açıklamalarının kendilerini etkileyip, etkilemediğinin sorulması üzerine Selçuk, "Biz 'Şampiyonlar Ligi'ni çok önemsemedik, Türkiye ligi bizim için daha önemli' diyemeyiz ama sıralama yaptığınız zaman sadece Prandelli'nin değil, hem futbolcuların hem yöneticilerin öncelikli hedefi 4. yıldız. Ancak bu 'Şampiyonlar Ligi'nden hemen elenmek istiyoruz, grubu geçmek istemiyoruz' anlamına gelmez. Bu sene takım olarak istediğimiz şeyleri Avrupa'ya yansıtamadık. Belki gizliden gizliye içimizde 4. yıldız sevdası oluştu. O yüzden sadece eski hocamıza bunu yüklemek doğru değil" diye konuştu.

"Hamza hoca benim nerede daha faydalı olacağımı biliyor"

Tecrübeli oyuncu, Hamza Hamzaoğlu'nun kendilerini iyi tanıdığını dile getirerek, "Hamza hoca her şeyi değiştirmedi belki ama bizi tanıması, bize o güveni vermesi, içimizdekini çıkarmaya çalışması takımı bir üst seviyeye çıkardı" dedi.

Selçuk, "Eleştirildiğin dönemde topa karşı bir çekimserlik hissettin mi" sorusu üzerine, şunları söyledi:

"Yaşamadım desem yalan söylemiş olurum. Ben orta sahada oyun kurucuyum. İlk geldiğim sene belki biraz fazla gol attım ama bu takımla alakalı. Önümde 4 ofansif oyuncu oynuyorsa yerimi bırakıp gidemem. Hocalarım bazen öyle takım çıkarıyor benden orada durmamı, oyunu yönlendirmemi, takıma yardımcı olmamı istiyor. 15 yıldır hep hocalarımın, hep takım arkadaşlarımın istediklerini yaptım. Bundan sonra da aynısını yapacağım. Mancini ve Prandelli dönemlerinde daha çok solda ya da sağda oynamaya çalıştım, daha çok alan kapatma üzerinde oynadım. Birçok sistem oynadık. Hamza hoca benim nerede daha faydalı olacağımı biliyor. Beni bu şekilde kullanıyor. Bu şekilde kullanması beni de mutlu ediyor. Çünkü kendi mevkimde oynuyorum. Bu takımı da beni de etkiliyordur."

Selçuk, Prandelli döneminde fazla forma şansı bulamayan takım arkadaşı Olcan'ın bundan etkilendiğini, bu dönemi geçtiğinde kendilerine daha çok katkı sağlayacağına inandığını aktardı.

"Arsenal maçında Prandelli'ye 'sahada olmalıyım' dedim"

Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal deplasmanında kadroda yer almamasıyla ilgili yaşadıklarını da anlatan Selçuk İnan, şunları kaydetti:

"Arsenal maçından önce hocamız beni yanına çağırdı. Bana ihtiyacı olduğunu, çok maç olduğunu, bir önceki maçta çok yıprandığımı, hafif soğuk algınlığım nedeniyle iki gün antrenmana çıkmadığımı, sakatlıktan endişe ettiği için oynatmak istemediğini söyledi. Ben de saygı duydum, Prandelli'ye teşekkür ettim. Ancak 'Ne olursa olsun o sahada olmalıyım. Taktik açıdan oynatmıyorsanız bir şey diyemem. Yorgunluktan, hastalıktan dolayı beni oynatmıyorsanız, ben oynamak istiyorum' dedim. Kendisine güvenmemi istedi, 'Ben böyle düşünüyorum, bana inanabilirsin' dedi. Ben de 'saygım sonsuz' dedim ve çekildim."

Selçuk İnan, maçlarda oyuncuların yuhalanmasının yanlış olduğunu, insanların futbola artık oyun olarak bakmadıklarını, stada gelen taraftar sayısından da memnun olmadığını anlattı.

"Diğer takımlardan Galatasaray'dan aldığımın 2-3 katını kazanabilirdim"

Selçuk İnan, Fenerbahçe maçında oyundan çıkmak istemesiyle ilgili soru üzerine, " O bir birikimdi. İnsanların bana haksızlık yaptığını düşünmüştüm" ifadesini kullandı.

"Çok duygusal bir insanım. O olaydan sonra ben her şeyi alttan almaya çalıştım" diyen Selçuk, şunları söyledi:

"Çünkü Fenerbahçe maçında 1-0 öndeydik, o zaman bile yuhalanmak tepki görmek, açıkçası zoruma gitmişti. Ben diğer takımlardan Galatasaray'dan aldığımın 2-3 katı para kazanabilirdim. Galatasaray'a en kötü zamanında geldim. Galatasaray'a geldiğim sene şampiyon oldum ve 3 yılda 5 tane kupa aldık, bu başarısızlık mı? Bu bir birikimdi, doldu taştı ve böyle bir tepki verdim. Formayı yere atmadım. Artık istenmediğimi düşündüm. Galatasaray'dan ayrılmayı hiç düşünmedim. Eğer 'Galatasaray'da istenmiyorsam, gitmeye hazırım' dedim. Başkanımızla sözleşme konusunda 5 dakika görüştüm. Bana Galatasaray'ın ihtiyacı olduğunu, bunu yapanların gerçek Galatasaraylı olmadığını, futbolu Galatasaray'da bırakmamı söylediler. Ben para bile konuşmadım. Başkan 'Seninle 5 yıl daha uzatmaya hazırım' dedi. Ben de gurur duydum. Ondan sonra teklifiniz halen geçerliyse ben de hazırım dedim."

Trabzonspor maçında da böyle bir olay yaşadığını dile getiren Selçuk, "Selçuk ve Burak'ın yuhalanması bir alışkanlık haline geldi. Ancak bu, takımı olumsuz etkiledi. Sadece Selçuk ve Burak'ın yuhalanması diğerlerini rahatlattı. Diğerleri ne düşünür, 'Ne olacak benlik bir şey yok zaten', bu olumsuz etkiledi. Şimdi işler dönüyor, diğer oyuncular daha çok kendini veriyor. Artık 'Selçuk'a Burak'a bir şey yapmıyorlar kötü bir şey olursa artık ben de eleştirileceğim' diyor. Bunu bilerek oynamak performansı yükseltir" diye konuştu.

"Avcı'nın Estonya maçında oynatmaması zoruma gitti"

Abdullah Avcı'nın milli takım teknik direktörlüğü döneminde Hollanda maçında kadroya alınmamasıyla ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Selçuk İnan, şunları kaydetti:

"Abdullah Avcı maçtan önce beni ve Burak'ı yanına çağırdı. Bize 'İkinizi oynatmayacağım, bu maçta daha defansif çıkmak istiyorum, beraberlik de bana yeter. Size Estonya maçında çok ihtiyacım var, siz o maça hazırlayın kendinizi' dedi. Ben de 'tamam' dedim. Estonya maçı geldi. İnsanlar çok konuştu, 'Selçuk neden oynamadı' diye. Abdullah Avcı'nın Estonya maçında beni oynatmaması da aslında basına tepkiydi. O benim zoruma gitti. Eğer bana 'Estonya maçında oynayacaksın' diyorsa bir hoca... Ben böyle bir karakterdeyim, Galatasaray'ın da kaptanıyım, o muameleyi göremem. Bana 'oynatacağım' diyorsan oynatman gerekiyor. Sen beni oynatmazsan demekki sen başkalarından etkilenmişsin. 'Abdullah Avcı, Selçuk'u oynatmadı, gitti' diyorsunuz ya demek ki siz göndermiş oluyorsunuz bu durumda. Siz 'Selçuk oynaması lazım' dediğiniz için beni oynatmadı. Yeni gelen genç hocalar bunu yapmak ister. 'Benim doğru bildiğim önemli' diyerek, oynatmayabilir. Böyle yaptı ama bu sefer beni o an için kaybetti. Hesapları değişmiş olabilir ama yine gelip söylemesi gerekiyordu. Nasıl ben etkilendiysem demek ki o da etkilenmiştir. Bazen kendimle gurur duyuyorum, 'maç 3-0 hadi Selçuk'... Messi'den bu kadar şey beklemiyorlardır."

Selçuk İnan, bazı taraftarların kendisini Metin Oktay'ın ruhunun bir yansıması olarak görmesinin gurur verici bir şey olduğunu söyledi.

"Ödeme konusunda 'Nasıl isterseniz yapın' dedik"

Selçuk İnan, ödemeler konusunda yönetime 'Nasıl isterseniz yapın' dediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Galatasaray için her şeyi yapmaya hazırız. Bizden böyle bir şey istenirse, talep gelirse hele ki Abdurrahim ağabey isterse, bunu seve seve yaparız. Sadece ben değil bütün takım arkadaşlarım ödeme konusunda 'Nasıl isterseniz yapın' dedi. Çünkü eninde sonunda Abdurrahim ağabey illa bir şey yapar. Onu da kırmak bize yakışmaz. Çünkü o bizi hiç kırmadı. Her zaman bunu yapmaya hazırız."

Selçuk, Sneijder'in takımdan gitmek isteyeceğini sanmadığını, Hollandalı oyuncunun takımı çok sevdiğini belirtti.

Taraftarlardan her zaman kendilerini desteklemelerini isteyen Selçuk, "Biz gerçekten şampiyon olmak istiyoruz. Onlar ne kadar istiyorsa biz 10 katı istiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.