Galatasaray'ın başarılı stoperi Semih Kaya, Çaykur Rizespor maçı öncesi basın mensuplarının karşısına geçti ve kendisine sorulan sorulara içtenlikle cevaplar verdi.

Semih Kaya'nın açıklamalarının satır başları şu şekilde;

"Kayserispor maçı zor bir maçtı. Öne geçmemize rağmen kazanamadık. Sezona iyi başladık, iyi bir uyum yakaladık. Sonuçta ligde böyle sonuçlar olacak. Kazanacağız, kaybedeceğiz, berabere kalacağız. Biz şampiyonluklara alışmış bir kulübüz. Bunu bütün branşlarda kanıtladığımızı düşünüyorum. Umarım sezonu şampiyon tamamlarız."

Eski Semih'e ulaşmak için çalışıyorum

Bu bahane değil ama söylemek istiyorum. Geçen sezon tam hazır olamadım. Sakatlıklar yaşadım. Bunları sahada hissediyordum. Kesinlikle bahane etmiyorum. Her futbolcunun kariyerinde inişler olur. Ben bunu geçen sene geride bıraktığımı düşünüyorum. 2012 ve 2013 yıllarındaki Semih'e ulaşmak istiyorum. Şu an hedefim bu. Eski performansıma kavuştuğumda, milli takımdaki formamı geri almak istiyorum.

Hocamızla baba-oğul gibiyiz

Sakatlıklar kötü bir şey. Hocamızla arkadaş, kardeş gibiyiz. Bu hafta belki süre alamam, önümüzdeki hafta da almayabilirim. Biz Riekerink'le abi-kardeş, baba-oğul gibiyiz. Bu hafta veya öbür hafta oynayamayabilirim. Ama bu benim konsantrasyonumu etkilemeyecek. Çalışmaya devam edeceğim.

Bülent Hoca bir efsane

Ben 5 yılda 12 kupa kazanmış bir futbolcuyum. 25 yaşında böyle başarılar elde etmek gurur verici bir şey. Bülent Korkmaz, 29 kupa. Az bir sayı değil. Ben de çok kupalar kazanmak istiyorum. Ama onu geçemezsem de üzülmem sonuçta Bülent Hoca bir efsane.

Hoca nerede isterse orada oynarım

Sağ bek oynadığımda da iyi bir performans sergilediğimi düşünüyorum. Hocamız nerede oynatmak isterse orada oynarım. Saha içerisinde inişli çıkışlı dönemler oluyor. Rakibe göre oyun sistemi kuruyorsunuz. Hocamızla haftada 3-4 toplantı yapıyoruz. Biz ilk haftalar olduğu için rakibe göre oyun sistemi kuruyoruz.

Geçen sezon 49 gol yediniz bunu neye bağlıyorsunuz? sorunu Semih Kaya, "Demek ki kötü bir savunma yapmışız." diye yanıtladı. Kötü bir sezondu bizim için. Umarım önümüzdeki sezonlarda böyle kötü savunma yapmayız. 

Kadıköy'de kupa kaldırmış bir takımız

Vodafone Arena'nın atmosferlerinden bahsediyorlar. Ama şöyle bir gerçek var. Türk Telekom Arena gibi bir atmosfer. Türk Telekom Arena'da dünya devlerini dize getirmişiz. Şunu unutmayalım ki Kadıköy'de kupa kaldırmış bir takımız biz. Beşiktaş deplasmanı sorun olmayacak. Benim kötü oynadığım dönemler olmuştur. Ama Galatasaray formasının bizden üstün olduğu düşüncesinden hiç çıkmadım.