Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın dün akşamki antrenmanında sakatlanan Hakan Çalhanoğlu ve Semih Kaya'nın, Danimarka karşısında forma giyemeyecekleri açıklandı.

Hakan Çalhanoğlu ve Semih Kaya'nın sakatlıklarıyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"A Milli Takım'ın dün akşamki antrenmanında sakatlanan oyuncularımız Hakan Çalhanoğlu ve Semih Kaya'nın sağlık durumları, yapılan ortopedik muayene ve MRI tetkikleri sonucunda netlik kazandı. Buna göre, Hakan'ın sol uyluk ön adalesinde (Quadriceps) Tip 3A, Semih'in ise sağ baldır arka adalesinde (Gastrocnemius) Tip 3A yırtık tespit edildi. Tedavisinde hemen başlanan iki oyuncuya, A Milli Takım Doktoru Sarper Çetinkaya tarafından PRP uygulandı. Danimarka maçında forma giyemeyecek iki futbolcunun, yoğun ve hızlandırılmış tedavi programına 4-5 gün içinde vereceği cevaba göre İzlanda maçında oynayıp oynayamayacaklarına karar verilecek. Diğer yandan, hafif sakatlıkları bulunan ve tedavileri devam eden Arda Turan, Burak Yılmaz ve Mustafa Pektemek, kontrollü bir şekilde takımla birlikte antrenmanlara katılacak."