İşte Mehmet Buğra Şahin’in sorularını yanıtlayan Semih Kaya’nın çarpıcı açıklamaları…

Kariyerimdeki kırılma anı Fatih Hoca’nın Galatasaray’a gelmesidir. Benim futbol kariyerimdeki kırılma anı Fatih Hocanın Galatasaray’a tekrar gelmesiydi ki Fatih Hoca geldiğinde benim aldığım duyumlara göre; kulüpteki yönetici abilerimiz olsun, büyüklerimiz olsun hep beni sordu.

Ben Köy Çocuğuyum..

Sonuçta ben köy çocuğuyum. Göçmen bir aileden bir çocuğum, göçmen çocuklarında, göçmen ailelerinde inanılmaz derece çalışma hırsı mücadele hırsı vardır. Ben ailemden bunu aldım ve öyle düşünüyorum o yüzden hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadım..

Artık Sakatlıklara Alıştım..

Bir kere çapraz bağlarımı kopardım, bire iç minüsküsümü yırttım ve aynı ayaktan bunlar bir kere de içten bağımı kopardım; hep aynı sağ ayaktan olan sakatlıklarım

Mehmet B. Şahin: Bu arada 23 yaşında olduğunu hatırlatalım..

Evet. 23 yaşındayım. Bunların hepsini alt yapı seviyesinde yaşamıştım zaten, birde üstüne beyin ameliyatı eklendi; beyin kanaması geçirmiştim. Bundan iki yıl önce Milli takımda el bileğimi kırdım, zaten adale yırtıklıkları, bilek burkulmaları benim için ufak sakatlıklar. Artık bunlara alıştıığım için ufak sakatlık gibi geliyor bana..

Fatih Hoca’nın gidişine bir çocuğun babasını kaybettiği gibi üzüldüm..

Bir çocuk babasını kaybettiğinde nasıl üzülürse bende öyle bir üzüntü yaşamıştım. Ama futbol bu sonuçta böyle şeyler olabiliyor, normal şeyler. Başka bir teknik direktör geldi, başka bir hoca geldi; Şimdi Roberto Mancini’ye adapte olduk. Onunla da çok iyi işler yapacağımıza düşünüyorum.

Hedeflerimden biri Mancini’yi utandırmamak

Mesela Mancini en beğendiğim futbolcu Semih Kaya dedikten sonra beklentiler ister istemez otomatik olarak artıyor ki sizde elinizden gelenin en iyisini yapmak zorundasınız. Hata yapmamak zorundasınız. Benim şuan ki hedeflerimden bir tanesi de bu; Mancini’yi utandırmamak..

Galatasaray’da kaptanlık yapmak istiyorum…

Futbol kariyerimde şuanlık ilk hedefim 4. yıldızı takmak, başka bir hedefi görmüyorum. 4.yıldızı taktıktan sonra ilerleyen yıllarda Galatasaray’da kaptanlık yapabilmek hedeflerimden bir tanesi de budur. Büyük bir sorumluluk, büyük bir yük oluyor; Galatasaray kaptanlığı.. Takımı bir kaptan olarak yönetebilmek gerçekten de büyük bir yük ilerleyen yıllarda iki üç yıl içersinde buna da hazır olacağımı düşünüyorum.

İtalya Ligi hedefim

Tabi ki İtalya Ligi hedefi var hayalimde ama bu başka bir ligten teklif gelir kulübümüzün menfaatine iyi olur. Menfaatine yaraşır birşey olur.Her lige ayak uyduracağımı düşünüyorum ben açıkçası.

Ujfalusi saha içinde babam gibiydi..

Her zaman söylerim Ujfalusı saha içinde babam gibiydi, her konuda uyarırdı, nerde ne yapmam gerektiğini söylerdi, nerde nasıl pozisyon almam gerektiğini söylerdi; çok şey öğrendim ondan ve şimdi kulübümüzde idari manager. Gerçekten de onun Galatasaray camiasında olması bizim için gurur kaynağı

26 numarayı giymemin Terry ile bir ilgisi yok..

Şöyle bir konuya açıklık getiriyim ben; 26 numaralı formayı giyiyorum ben Chelsea’da oynayan J. Terry’ye hayran olduğumu ya da idol olarak gördüğümü söylüyorlar ki öyle birşey yok. Ben ilk Kartalspor forması giyerken bana şansa 26 numara vermişlerdi, ben de Kartalspor’da iyi oynayınca Galatasaray’a geldim; uğur verdiğini düşündüm ben 26 numaralı formanın, o günden beride aynı formayı giyiyorum.

“Sneijder Drogba’dan daha fırlama..”

Drogba her zaman neşelidir eğlencelidir, her zaman takım arkadaşlarını güldürmeyi sever, eğlendirmeyi sever. Mesela Sneijder öyle sessiz sakin görünür, Sneijder Drogba’dan da fırmalamadır tabiri caizse.

Kadıköy’de kazanamadık ama kupa kaldırdık onlar bunu düşünsün..

Şöyle birşey söyleyim Galatasaray’da 3.sezonum tabiki de galip gelemedik üzgünüz yapacak birşey yok, bir şansızlık var Kadıköy’de ama yenmesek de onların kendi stadlarında kupa kaldırdık böyle birşey de var.

Bence onların düşünmesi lazım TT Arena’da kupa kaldırabilmeyi. Çünkü biz onların Stadı’nda bunu başardık.