Galatasaray, genç yıldızı Semih Kaya’ya sadece zam yapmayacak aynı zamanda kaptanlık pazubantını da teslim edecek.

Beşiktaş derbisindeki centilmenlik gösterisiyle herkesin takdirini kazanan ve son olarak Chelsea’nin hocası Jose Mourinho’dan tebrik alan Semih Kaya, Galatasaray’ın gururu olurken yönetim de harekete geçti. İlk planda Avrupa devlerinin peşinden koştuğu Semih’in ücretinde iyileştirme kararı alan sarı-kırmızılılar, genç futbolcunun 1.4 milyon liralık senelik ücretini 3 milyona çıkaracak.

Ücretini 4’e katlayacak
2016’da sözleşmesi bitecek olan Semih’in mukavelesinin 2018’e kadar uzatılacağı da vurgulandı. Böylece sezon başında 700 bin lira alan ve daha sonra ücreti 1.4 milyona çıkarılan Semih, kısa sürede alacağı rakamı 4’e katlamış olacak.

Sarı-kırmızılı yönetimin, Semih’le ilgili aldığı diğer radikal karar ise kaptanlık konusunda oldu. Derbideki davranışıyla herkesin beğenisini kazanan Semih’in hem düzenli oynaması hem de düzgün karakteri ile takım kaptanlarından biri olması kararlaştırıldı. Aynı zamanda Galatasaray altyapısından yetişen Semih’in yeni sezondan itibaren takım kaptanlarından biri olması benimsendi.

Cim-Bom’da mevcut kaptanlık sıralaması ise şöyle: 1-Sabri 2-Hakan Balta
3-Selçuk İnan.