Galatasaray’ın Spor Toto Süper Lig’de elde ettiği şampiyonluğunu kutlayarak sözlerine başlayan Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Hak ettikleri şampiyonluğu aldılar. Şampiyonlar Ligi’nde de başarılar diliyorum. Sezona Galatasaray resmi maçıyla başladık ve Galatasaray resmi maçıyla sezonu geride bırakıyoruz. Süper Kupa maçı da oynanacak. Galatasaray ile birlikteliğimiz fazlalaştı. Bu yarış devam edecek. Sezon başında oyuncu arkadaşlara ‘oyunun güzel tarafını ortaya koyun’ dedik. Bizde emek verdik. Ligde düşündüğümüz yerin altında kaldık. 

Oynadığımız oyundan keyif aldık ve keyif verdik. Ancak puan durumu açısından keyfimiz kaçtı. Sahamızda olan maçın güzel bir maç olmasını diliyorum. Galatasaray’ın kaliteli oyuncuları, kaliteli hocaları var. Büyük bir camianın büyük takımıyla oynayacağız. Bursaspor’da futbolu seven büyük bir şehir. Tribünler ikiye bölünecek. Fair-Play duygusunun ön plana çıkmasını istiyorum. Ligde emeklerimizin karşılığını alamadık ancak yarın bunu telafi etmek istiyoruz” diye konuştu.

“SELÇUK’A BENİM ESERİM DİYE BAKARIM”

Galatasaray’ın takım kaptanı Selçuk İnan’a övgü dolu sözler sarf eden Güneş, “Ortalama 40 maçın üzerinde oynayan bir oyuncu. Benim oyuncum değil ama yaptığı işlerle benim eserim diye bakarım. O gün öğrenen ve yarışandı bugün öğreten konumunda” dedi.

“DEFANS BLOĞUMUZDA SIKINTIMIZ OLDU”

Defans hattında Serdar Aziz ve Civelli’nin forma giyemeyeceğinin hatırlatılması üzerine Güneş, “Defans bloğunda sıkıntımız oldu. Sakat ve cezalı oyuncularımız var. Civelli fiziksel ve zihinsel olarak hazır değil. Kadro olarak şu an düşüncemiz yok. Oyuncuları etkileyen diğer faktörleri de ortadan kaldırmak istiyorum. 18’i de, ilk 11’i de yapmadık” diye konuştu.

Final karşılaşması için taraftarlara Fair-Play vurgusu yapan tecrübeli teknik adam, “Tribünler ikiye bölünecek. Yarın ki maça TFF başkanı ve yönetimi de gelebilir. Bu sezonu güzel kapatmak istiyoruz. Herkesin eğleneceği bir ortamı sağlayalım” dedi.

OZAN İPEK: “KUPAYI ALMAK İSTİYORUZ”

Bursaspor’un takım kaptanı Ozan İpek ise, “Hamza hoca ve Selçuk ağabeyi kutluyorum. Yarın ki maçın önemi çok farklı. Sezon başından beri bunun için çok uğraştık. Finali yeni statta oynamak isterdik. Ligde oynadığımız son maçta gösterdiğimiz performans bizi üzdü. Bu sene en iyi futbol oynayan takımız. Oynadığımız her maçta zevk verdik. Çok büyük bir takımız. Şampiyonluk gördük ve kupada da final oynadık. Yarınki maç için tek dileğimiz bu kupayı camiamıza armağan etmek. Şenol hoca da başından beri kupayı çok istiyordu. Bizim tek hedefimiz final maçına çıkmaktı. Şu an bunun yarısını başardık. Finalde de kupayı almak istiyoruz” şeklinde konuştu.