Florya'da düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Serdar Aziz, hafta sonu Kasımpaşa ile önemli bir maça çıkacaklarını ve geçen hafta alınan Bursaspor galibiyetinin takımda moralleri yerine getirdiğini aktardı.

Futbolcuların oynadıkça form tuttuğunu ve takımda herkesin kendisine yardımcı olduğunu vurgulayan Serdar Aziz, "Hem takım hem de bireysel olarak çalışıyoruz. Ekstra antrenmanlarla bu duruma gelebildim. Yaşadığım süreçten sonra (sakatlık) kolay değil. Yavaş yavaş daha iyi olacağımı düşünüyorum. Şu anda bende beklediğim Serdar Aziz değilim ama öyle olacağıma inanıyorum." şeklinde konuştu.

Takımın defans kurgusuyla ilgili değerlendirmede bulunansarı-kırmızılı oyuncu, "Defansta da ön tarafta da kaliteli futbolcular var. Defans yapmak önde başlıyor. Dörtlü defans ile takım defansı olmuyor. Antrenmanlarda çalışıyoruz ama maçlarda henüz olumlu yanıtları alamadık. Yan topların üzerinde çok duruyoruz. Herkes iyi niyetli topa vurmak istiyor ama nitekim bazı pozisyonlarda sorunlar yaşadık. Herkesin daha çok sorumluluk alması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Kendisi için verilen bonservis bedelini düşünmediğini ve bununperformansını etkilemediğini kaydeden Serdar, şunları söyledi:"Bonservis bedellerini kulüpler görüşüyor. Transfer olduğum takımakarşı sorumluluklarım var. Bonservis bedeli üzerimde baskı oluşturmadı. Buraya elimden geleni yapmak ve başarılı olmak için geldim. Diğer etkenleri düşünmedim. Benden beklentilerin olması normal çünkü buraya futbol odaklı geldim. Sakat olduğum için bonservis konusunun daha fazla konuşulduğunu düşünüyorum. Bu da normal. Benim görevim takıma katkı vermek ve elimden geleni yapmak."

"Çok fazla hata yapan bir defans oyuncusu değilim"

Serdar Aziz, Fenerbahçe derbisinde yaptığı ve penaltıya neden olanhatanın konsantrasyon eksikliğinden kaynaklandığını dile getirdi.Uzun süre yaptığı hatanın etkisinde kaldığını anlatan Serdar, "Buseviyelerde böyle hatalar yapmamamız gerekiyor. Alışkın olmadığım için kendime yakıştıramıyorum. Çok fazla hata yapan bir defans oyuncusu değilim. Sakatlığım vardı. Sezon başı kampında takımla yeterince birlikte olamadım. Fenerbahçe derbisine kadar 1-2 maç oynayabildim. Zor olacağını herkes biliyordu. Bir anlık konsantrasyon hatasıyla böyle bir pozisyon oldu. De Souza'yı görmedim. Şanssızlık oldu ama bunu unutmak gerekiyor. Futbolda hep önünüze bakmanız lazım. Pozisyonu unutup daha iyi olmaya çalışacağım. Futbolcu oynadıkça iyi oluyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Ramos'a benzetilmek hoşuma gidiyor"

Milli stoper, kendisinin Real Madrid'de oynayan İspanyol futbolcuSergio Ramos'a benzetilmesiyle ilgili "İnsan neye bakarsa onu öyle görüyor. İyi bakarsa iyi, kötü bakarsa kötü. Ramos, dünyanın en iyi stoperlerinden biri. Ona benzetilmek tabii ki hoşuma gidiyor. Onun gibi olabilmek her defans oyuncusunun hayali. Kendisini beğenerek takip ediyorum." şeklinde görüş belirtti.

Serdar Aziz, agresif bir futbolcu olduğunu aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yine de bazen hak etmediğim kartlar görebiliyorum. Hakemlerin buligde işleri çok zor. Kimse memnun kalmıyor. Bazen benim de çok sinirlendiğim anlar oluyor ama futbolcu olarak saygı duymak zorundayız. Yöneticilerimizin de haklı isyanı oluyor. Hakem hatalarından puan kaybedebiliyorsunuz. Türkiye'de futbol daha üst seviyede oynanmalı ve bu konuda hakemlere de büyük iş düşüyor. Ligimizde çok kolay fauller verildiğini düşünüyorum. Öyle olunca da daha çok kart gördüğümü düşünüyorum. Bir defans oyuncusu olarak daha dikkatli olmam gerekiyor."

Galatasaray'ın eski futbolcusu ve teknik direktörü Bülent Korkmaz'ıörnek aldığını belirten Serdar Aziz, "Bülent Korkmaz'ın hırslı futbolculuğu tartışılmaz. Onun gibi olabilmek zor. Her oyuncunun kendi özellikleri vardır ama ben Bülent hocayı örnek alıyorum. Onunla karşılaştırılmak benim için gurur kaynağıdır. İnşallah Bülent hoca gibi Galatasaray'ın efsanelerinden biri olurum." yorumunu yaptı.

"Yerli ve yabancı oyuncuların uyumu gayet iyi"

Serdar Aziz, takım içerisinde çok iyi bir arkadaşlık ortamınınbulunduğunu kaydederek, "Takımda yerli ve yabancı oyuncuların uyumu gayet iyi. Dil sorunu yaşayan oyuncular var ama beden dili olarak herkes uyumlu bir şekilde arkadaşlığını sürdürüyor." diye konuştu.

Bursaspor ile yaptıkları maçta eski takımının taraftarları tarafındanprotesto edilmesini hak etmediğini ancak yeşil-beyazlı camiaya kırgın olmadığını dile getirdi.

"Galatasaray her zaman şampiyonluk yarışının içerisindedir"Galatasaray'ın milli stoperi, şampiyonluk yarışının içinde olduklarını aktararak, "Takımımız ilk yarıda kalan dört maçı da kazanabilecek kaliteye sahip. Fenerbahçe derbisi hariç puan kaybettiğimiz maçlarda da iyi oynadığımızı düşünüyorum. Bursaspor maçından sonra moralimiz yerine geldi. İnşallah Kasımpaşa'yı da yenersek her şey daha iyi gidecek." ifadelerini kullandı.

Serdar Aziz, Hamit Altıntop'un 4 numaralı formayı kendisine uzun yıllar Galatasaray'a hizmet edeceğini düşündüğü için verdiğini ve sarı-kırmızılılara neden geldiğini hiçbir zaman sorgulamadığını sözlerine ekledi.