Konuyla ilgili olarak milli futbolcunun temsilcisi FIFA Menajeri Haluk Canatar, Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu oldu ve "Geçtiğimiz sezon Fatih Terim ile Ertuğrul Sağlam arasında görüşme oldu. Sağlam, 'şu anda Serdar gibi bir oyuncuyu bulamam, bu yaz döneminin kastederek, gelecek yaz Serdar'ın transferine sıcak bakabilirim' demişti. Devre arasında da gündeme geldi. Yine Bursaspor'un Serdar'a çok ihtiyacı vardı. Şu anda Galatasaray'dan gelmiş bir teklif yok. Ama bu yaz döneminde Serdar'ın Galatasaray ya da bir başka takıma transfer olması gerektiğine inanıyorum. Bu yaz döneminde bir gelişme olabilir. Yerli statüsünde Serdar dışında, bu özelliklerde bir başka stoper bulabilir misiniz? Ben olmadığını bu nedenle Galatasaray'ın talip olacağını düşünüyorum.

"Galatasaray'a transfer olabileceğini düşünüyorum"
Haluk Canatar, Serdar'ın transferinin uzun süredir gündemde olduğunu, Nakitbahis sürekli gündeme gelip gerçekleşmemesi nedeniyle futbolcunun da demorelize olabileceğini belirterek, "Birçok futbolcu bu gündemlerin oluşup gerçekleşmemesi nedeniyle gerçek çıkışlarını yapamıyorlar. Serdar'ın kafası karışık değil, ama etkilendiğini düşünüyorum. Şu anda bekliyoruz; ama geçen sezon rahmetli başkan İbrahim Yazıcı'nın bilgisi dahilinde Ertuğrul Sağlam, Serdar'ın transferinin Galatasaray'a bu yaz döneminde olabileceğini söylemişti. Serdar'ın bu yaz döneminde transferinin gerçekleşmesi, futbolcunun gelişimi açısından daha faydalı olacaktır. Bana göre Galatasaray da bu dönemde adım atacaktır" diye konuştu.

Serdar'ın 2017 yılına kadar Bursaspor'la sözleşmesi olduğunu hatırlatan Canatar, "Şu ana kadar bedel konuşulmadı; ama bu yaz dönemi için geçen sezon söz verilmişti. Serdar, kulübünün menfeatları doğrultusunda elbette hedeflerine ulaşmak ister" dedi.