Galatasaray’ın gözü Lucescu’da! Lucescu’nun başında olduğu Shakhtar’ın Ukrayna’da şampiyon olması Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılamaması halinde 4. ön elemede seribaşı olmasına yarayacak!
  
G.SARAY 3. ÖN ELEMEDE KESİN SERİBAŞI

Türkiye’den Şampiyonlar Ligi’nde ön eleme oynaması muhtemel takımlardan Galatasaray üçüncü ön elemeye girerse seribaşı olacak. 

BEŞİKTAŞ'IN ŞANSI 3'TE BİLE AZ

Beşiktaş’ın durumu ise belirsiz. Siyah-beyazlılar üçüncü ön elemeye girecek takımlardan sadece Feyenoord’u UEFA puanında geçebiliyor. Diğer sekiz ülkenin temsilcilerini de geçme ihtimalleri olsa da şansı çok yüksek görünmüyor. 
 
Dördüncü ön elemede ise Beşiktaş'ın seribaşı olma ihtimali yok...
   
4. ÖN ELEMEDE G.SARAY'IN SERİBAŞI ŞANSI VAR

Diğer yandan Galatasaray’ın dördüncü ön elemede de seribaşı olma ihtimali var. Sarı kırmızılılar, bu tura girecek takımlardan Porto’nun ve İngiltere’den gelecek takımın kesin olarak gerisinde; İspanya’dan Athletic Bilbao’nun ise önünde.
 
İtalya’dan Napoli Galatasaray’ın önünde, Fiorentina ise gerisinde. Napoli, son üç haftaya sekiz puan avantajla giriyor.
 
Galatasaray, Almanya’dan gelme ihtimali olan Wolfsburg’u geçiyor ama buradan da Schalke veya Leverkusen’in (İkisi de Galatasaray’dan fazla puana sahip) gelme olasılıkları çok daha yüksek.
 
Dolayısıyla Galatasaray’ın seribaşı olmak için bu dörtlüden başkasına geçilmemesi gerekiyor. Bunun için Ukrayna, Rusya, İsviçre ve Belçika’dan elemelere gelecek takımların puanın Galatasaray’dan düşük olması gerekiyor.
 
Rusya’da ikinci sıradaki Lokomotiv’in son iki haftada yerini koruması, Belçika’da da Anderlecht’in değil, Standart Liege veya Brugge’ün ikinci olması lazım. İsviçre’de ise Basel’in son 4 haftada 4 puanlık avantajını koruması gerekiyor.
 
Ukrayna’da da adı yeni sezonda Galatasaray için geçen Mircea Lucescu’nun takımı Shakhtar’ın son 4 hafta Dnipro ile arasındaki 6 puanlık farkı koruyarak şampiyonluğa ulaşması Galatasaray’ın seribaşı olmasına yarayacak. Sarı-kırmızılılar, üçüncü Metallist’i de geçiyor ama dördüncü Dinamo Kiev’in gerisinde...

NTV Spor