Bu sezon sakatlıklar yüzünden kadrosundan tam olarak yararlanamayan sarı-kırmızılılarda milli takım dönemi tam anlamıyla kabus oldu. Daha Galatasaray forması ile maça bile çıkmadan milli takıma giden ve sakatlanıp sahalara bir türlü dönemeyen Kolbeinn Sigthorsson’un durumundan ders çıkaran sağlık heyeti milli takımlarına giden yabancı oyuncuların hem yanına dosyalarını verdi hem de takımlarının sağlık heyetleri ile irtibata geçti.

Hollanda Milli Takımı’nın Belarus ve Fransa maçları için kadroya alınan Wesley Sneijder, Galatasaray sağlık heyetinin en çok dikkat ettiği oyuncu durumunda. Çünkü Antalya maçının ilk yarısında sakatlanan yıldız oyuncunun durumunun kötüye gitmesi G.Saray’ın da en kötü senaryosu. Darbeye bağlı sakatlık yaşayan Sneijder’in doktorlarına durumunu anlatılırken raporları da gönderildi.

Son anda sorun çıktı

Sık sık sakatlık yaşayan ve milli takımına giden bir diğer isim ise Aurelien Chedjou... Kamerunlu oyuncu da Cezayir karşılmaşması için ülkesinin yolunu tutarken onun da durumu aktarıldı ve doktorları ile gerekli görüşmeler de daha milli takım kampına gitmeden yapıldı.

Sağlık heyetinin üzerine titrediği bir diğer oyuncu ise Bruma...

Sarı-kırmızılı takımdaki performansı sonrasında yeniden U21 takımına seçilen Portekizli oyuncunun geçmiş sakatlıklarını ve bir ay içindeki kontrollerinin yazılı olduğu değerlendirmeler Portekiz Milli Takımı sağlık heyetine verildi.

Eren Derdiyok’ta ise farklı bir durum söz konusu...

Sakatlığı bulunmayan ve herhangi bir sorunu da bulunmadan milli takım kampına katılmak üzere İsviçre’ye giden golcü oyuncu uçakta ishal oldu. Bunu duyan sağlık heyeti her ihtimale karşı İsviçreli meslektaşları ile görüşürken Eren’in durumunun kontrol altında olduğu öğrenildi.